Folosim cookies exclusiv pentru a va asigura cea mai buna experienta in utilizarea sitului nostru. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate apăsând pe butonul "Află mai multe".

  • +40 728 840 309
  • +40 727 776 787
  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Pragmatic Coaching Club - Retrospectiva întâlnirii din 12 iulie 2018
Pragmatic Coaching Club - Retrospectiva întâlnirii din 12 iulie 2018

Pragmatic Coaching Club - Retrospectiva întâlnirii din 12 iulie 2018

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Pe 12 iulie ne-am revăzut la întâlnirea lunară a Clubului de Coaching Pragmatic pentru a discuta tema de Life Coaching: Viața mea o aventură, o călătorie lină, sau...? Prin intermediul acestei teme am avut ocazia de a facilita prima mea sesiune de coaching de grup. Fiind la început de carieră de apprentice coach recunosc faptul că am avut emoții și puțină debusolare după ce am ales tema, pentru că nu știam exact cum urma să procedez.

Procesul de alegere al temei a fost unul foarte complex și bine pus la punct. Am făcut un brainstorm cu mai multe idei pe care le-am prezentat colegilor, după care m-au ajutat să alegem doar patru teme, iar apoi fiecare dintre noi a votat. Tema de coaching aleasă pentru întâlnirea de pe 12 iulie, a fost formată din două teme de coaching cu subiectul comun viața, conștientizarea lucrurilor și motivelor pentru care acestea se întâmplă.

Prin această temă mi-am propus  să aflu perspectivele colegilor noștri din Clubul de Coaching Pragmatic, cum preferă să trăiască întâmplările din viața lor, fie își fac un plan pe care să-l aplice pentru a acționa, pentru a rezolva o situație, ori preferă să se bucure de fiecare clipă astfel încât să trăiască fiecare moment al vieții lor.

Îți creezi un plan sau trăiești clipa? Din prisma coachingului pragmatic

A fost foarte interesant să aflu de la fiecare persoană, faptul că în viața lor nu există doar momente în care își fac planuri sau în care trăiesc clipa, ci mai degrabă există o combinație între amândouă. Deși există momente în viața fiecăruia în care este nevoie de un plan, nici clipele n-ar trebui să fie neglijate, ci apreciate și păstrate ca amintiri frumoase.

creezi un plan sau traiesti clipa

Părerea mea este că de multe ori nu oferim importanță cât ar trebui, fie nouă, fie lucrurilor pe care le facem, fie persoanelor pe care le întâlnim. Trecem peste tot foarte repede, poate chiar și superficial fără ca să ne bucurăm și să apreciem cu adevărat ceea ce realizăm și să ne spunem cuvinte de laudă, de încurajare și de motivare pentru a ne crește încrederea personală și pentru a întări convingerile că și altă dată când ne vom mai afla în astfel de situații să putem face cel puțin la fel de bine.

Voi insista puțin pe situațiile mai puțin plăcute care apar în viețile noastre și cărora de multe ori cred că le acordăm prea multă atenție și importanță. Aceste situații pot fi văzute ca o modalitate de creștere și îmbunătățire personală. Viața ne oferă aceste posibilități cu scopul de a ne arăta o lecție valoroasă pe care, poate, încă nu am învățat-o. Prin faptul că unele situații par că se tot repetă este modul cel mai bun de a ne da seama de lecția pe care ar trebui să o învățăm și de importanța acesteia pentru viața noastră.

În situațiile în care te simți descurajat de anumite circumstanțe, îți propun să te concentrezi pe ceea ce vrei de la tine, de la cei din jurul tău, de la viață și să-ți adresezi câteva întrebări de self-coaching:

  • Ce este mai bine pentru mine?
  • Ce mi s-ar potrivi cel mai bine?
  • Care ar fi un prim pas pe care îl pot face pentru a începe să realizez ceea ce îmi doresc?
  • Ce situații din viața mea se tot repetă și care ar fi lecția pe care ar fi benefic pentru mine să o învăț din acestea?

Concluzii de coaching

Te încurajez să privești partea plină a paharului, să observi mai atent posibilitățile și obstacolele pe care le întâmpini și să te gândești ce poți face pentru a te îmbunătăți, pentru a-i ajuta pe ceilalți să se dezvolte, pentru a-ți îmbunătăți viața ta, prin urmare și viețile celor din jurul tău.

Pentru a afla mai multe te invităm să te înscrii la Programul Life Coaching Practitioner Practitioner, care se va ține în toamna anului 2018 și prin intermediul căruia îți poți limpezi gândurile, poți afla răspunsuri la întrebările pe care le ai legate de tine sau de viață. Te vom ajuta să-ți clarifici gândurile și sentimentele, să-ți descoperi adevărata cale pe care vrei să o urmezi, fie că este vorba de mediul personal, fie că este vorba de mediul profesional.

descopera ti calea prin coaching pragmatic

Viața este o călătorie pe care o parcurgem cu toții și depinde în totalitate de noi cum facem asta. De cele mai multe ori ar fi benefic pentru noi dacă nu am mai complica lucrurile și le-am trata cu seriozitate și pe cele simple și pe cele mai complexe. De asemenea, am putea privi ceea ce ni se întâmplă dintr-o perspectivă nouă astfel încât să ne putem detașa de situațiile în care suntem pentru a găsi soluția cea mai potrivită.

Fie că îți creezi un plan, fie că trăiești clipa, eu te încurajez să faci ceea ce vrei cu adevărat, să-ți faci planul potrivit pentru tine, dar să trăiești și clipa pentru că unele momente chiar merită să te bucuri de ele cât mai mult și să păstrezi în minte acel sentiment de plăcere și satisfacție și în momentele mai puțin plăcute. Prin faptul că prelungești fericirea o poți folosi pentru a minimiza importanța pe care o dai obstacolelor și a te concentra mai mult pe găsirea unei soluții.

Au început înscrierile la Școala de Coaching Pragmatic!

Descoperă oportunitățile de care poți beneficia până pe 20 august 2018!

În toamna anului acesta organizăm 2 programe de coaching pragmatic, Technical Coaching Bootcamp și Life Coaching Practitioner.

Programul Technical Coaching Bootcamp te ajută să dezvolți un limbaj comun cu oamenii non-tehnici din jurul tău, să faci diferența dintre judicativ și non-judicativ, să câștigi și să oferi încredere, să găsești calea potrivită pentru echilibrul dintre mediul profesional și cel personal.

Programul Life Coaching Practitioner te ajută să te descoperi și să te înțelegi mai bine, să explorezi oportunitățile și obstacolele care se ivesc și să înveți cum să profiți de acestea în favoarea ta. Vei învăța tehnici personalizate de îmbunătățire personală și profesională pe care le vei putea aplica imediat.