Folosim cookies exclusiv pentru a va asigura cea mai buna experienta in utilizarea sitului nostru. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate apăsând pe butonul "Află mai multe".

  • +40 728 840 309
  • +40 727 776 787
  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Februarie tăcut, mesagerul iubirii
Februarie tăcut, mesagerul iubirii

Februarie tăcut, mesagerul iubirii

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Februarie tăcut, mesagerul iubirii

He allowed himself to be swayed by his conviction that human beings are not born once and for all on the day their mothers give birth to them, but that life obliges them over and over again to give birth to themselves. (El s-a lăsat influențat de convingerea că oamenii nu se nasc odată pentru totdeauna în ziua în care mama lor îi naște, ci că viața îi obligă iar și iar să se renască prin ei înșiși.)

Gabriel García Márquez, Love in the Time of Cholera

Anul trecut, pe vremea asta, erau pline spațiile fizice și virtuale de inimioare, fețe zâmbitoare, flori, cadouri multe și sofisticate și îndemnuri variate de a sărbători iubirea. Anul acesta arată foarte diferit. Ca și când a dispărut sărbătoarea iubirii, în ciuda evenimentelor presărate la intervale optime pe parcursul lunii: Sf. Valentin, Dragobete.

Să ne fi părăsit iubirea?

Să ne fi pierdut, o dată cu pandemia și cu multiplele blocaje sistemice și personale pe care probabil fiecare din noi le-am întâmpinat, încrederea în frumusețile vieții, exprimată atât de clar în celebrarea iubirii?

Să fi devenit noi, oamenii din 2021, atât de fragili încât ne-am rătăcit, lucrând de acasă și încetând să ne întâlnim cu persoanele apropiate, prin ceața fricilor fără nume?

Și oare ce așteptăm, ca să ne redobândim pofta de viață?

Iată câteva recomandări pragmatice pentru a ne bucura, pe cât posibil, de realitatea pe care o trăim, chiar dacă ea pare, pe drept cuvânt, mai degrabă sumbră și încetinită, decât bogată în oportunități de transformat în voie bună!

1. Să prețuim natura și ceea ce există în stare firească, normală, mai degrabă decât să ne irosim energia în activități artificiale și invenții care ne ocupă spațiu, dându-ne foarte puține beneficii!

Privește în jurul tău. Copaci încă goi, cer, zăpadă, frig de februarie, stoluri de păsări. Fiecare vede altceva. Apreciază perfecțiunea tuturor acestor forme de existență care nu au legătură cu tine, care doar există în ritmul lor. Respectă-le.

Privește în spațiile tale preferate: acasă, la birou (sau la biroul de acasă), la părinți, la bunici. Fiecare avem spațiile noastre preferate. Fii recunoscător pentru tot efortul tuturor oamenilor care fac posibilă existența acestor spații. Tu te bucuri de ele, dar ele sunt acolo pentru că alții s-au străduit. Mulțumește-le!

Privește către tine. Ce gânduri te preocupă? Ce emoții îți animă zilele? Ce îți place să faci? Dă curs acelor gânduri, emoții și acțiuni care îți aduc cea mai multă împlinire sufletească. Viața ta e un dar și a te bucura de ea clipă de clipă e cel mai bun mod de a folosi acest dar. Apreciază-te!

2. Să acordăm timpul, atenția și afecțiunea noastră acelor oameni care ne fac bine și ne sunt alături!

Știm cu toții că în confuzia generată de pandemie și de incapabilitatea unor sisteme de a-și face treaba în gestiunea acesteia, s-au popularizat sfaturi contrare vieții de familie și a relaționării autentice cu cei dragi.

Cât de desprinse de realitate au fost aceste sfaturi și cât de ineficace este o temă care depășește contextul acestui articol.

Amintește-ți că tu ești singura persoană care știe ce este bine pentru tine și cei dragi. Observă evoluția umanității, prin istorie. Niciodată separarea (“divide et impera”) nu a generat progres. Comunitățile au prosperat prin colaborare, nu prin distanțare. Omul a atins nivelul de azi de civilizație trăind și lucrând alături de alți oameni, nu izolându-se în pustie și așteptând invenții magice aduse de “mari puteri”.

Lasă în pace social media și comunicarea prin interfețe. Întâlnește-te, vorbește la telefon sau desfășoară activități cu acei care îți sunt dragi. Ai încredere în bunul simț individual, mai degrabă decât în instigarea colectivă la panică și separare.

Vei găsi, în compania oamenilor cu care împărtășești ceva special, familie, prieteni, colegi, esența vieții: bucuria de a împărtăși frumusețea vieții!

3. Să spunem “nu”, fără rețineri, ideilor care nu se potrivesc cu valorile noastre și să evităm oamenii și sistemele care încearcă să ne impună aceste idei!

Este în regulă să refuzi idei care nu ți se potrivesc. Chiar dacă unii dintre „prietenii” tăi de pe social media sau din viața reală susțin cu pasiune acele idei. Poate ai nevoie de alți prieteni...

Ai voie să crezi altceva decât majoritatea, ai voie să trăiești după regulile care fac sens pentru tine.

Fiecare dintre noi este diferit și asta înseamnă că fiecare avem alte nevoi și ni se potrivesc alte soluții. Iar asta este natural și frumos, pur și simplu.

Deconectează-te pe social media de persoanele care postează mesaje care te deranjează. Încetează să urmărești canalele de comunicare care îți generează stres nejustificat. Spune că vezi lucrurile altfel, atunci când ești într-o discuție care te incomodează. Evită, pe viitor, persoanele și mediile care au alte valori decât tine.

Te temi că vei pierde popularitate sau vei rămâne fără prieteni? Ai încredere în tine, persoanele potrivite vor apărea atunci când locul și timpul vor fi potrivite. A trăi în sinceritate cu tine însuți te va imuniza la multe din fricile sociale create artificial, în jurul conceptului de popularitate.

Alege să fii tu însuți și să te afirmi. După ceva timp, viața îți va părea mult mai frumoasă și, surprinzător, persoanele care nu se potrivesc deloc cu tine vor dispărea, cu încetul, din orizontul tău!

Practica sincerității cu noi înșine

Cele 3 recomandări sunt principii care ne ghidează către a trăi în sinceritate față de noi înșine.

Practica sincerității cu noi înșine, derulată zilnic, este o infuzie de vitamine care ne crește exponențial imunitatea mentală, fizică, emoțională și spirituală.

Trăind în sinceritate față de noi înșine, zi de zi, ajungem, după ceva timp, să fim mai fericiți și mai armonioși nu doar cu noi înșine, ci cu întreaga creație din jurul nostru!

Să încercăm să aprindem în viețile noastre înnegurate de atâtea tragedii, de un an încoace, flacăra speranței și a zâmbetului autentic! Luna iubirii este aici, și anul acesta, ca să ne amintească, fiecăruia, de puterea de a ne ridica deasupra furtunilor vieții. Tot ce avem de făcut este să vrem!

heart-700141_1920.jpg