Folosim cookies exclusiv pentru a va asigura cea mai buna experienta in utilizarea sitului nostru. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate apăsând pe butonul "Află mai multe".

  • +40 728 840 309
  • +40 727 776 787
  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Life Coaching Pragmatic
Life Coaching Pragmatic

Creativitatea si roata morii

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Peste tot auzi: “Fii creativ!”, “Ne dorim oameni creativi!”, “Avem nevoie de creativitate!”, dar oare cati ne permitem creativitatea? O fi ceva de lux avand in vedere ca nu prea o intalnesti la orice pas, in orice persoana, in orice moment.

Dar oare cat de des ni se permite sa fim creativi? Si cat de mare nevoie avem de fapt de creativitate? Imagineaza-ti ca am fi cu totii niste creativi care nastem creatii zi de zi. Le vedem si simtim beneficiile. Unele creatii reusesc sa devina istorie, schimband lumea in care traim, altele se naruie la primele simptome generate de blocaje. Sau altele pur si simplu nu sunt sustinute de o perseverenta operationala pentru ca aceasta de fapt nu ar exista. Orice mecanism, sistem, ia nastere in urma creativitatii, insa acelasi sistem este sustinut pe linia de echilibru de un procedeu de rutina. Ca orice sistem functional, avem nevoie atat de creativitate pentru implementarea lui cat si de activitatea ulterioara care sa il intretina, adica de sustenabilitate operationala.

Creativitatea nu este si nu va fi niciodata general valabila. Creativitatea nu reprezinta un must si implicit nu ar trebui sa te simti vinovat ca nu esti creativ. Creativitatea nu este decat o dispozitie a propriei personalitati spre nou, o aptitudine ca toate celelalte. Nu este cu nimic mai presus decat celelalte aptitudini pe care le ai. Tindem sa credem ca schimbarea ar trebui sa fie prioritatea fiecaruia dar uitam de fapt ca orice sistem nou implementat are nevoie de intretinere pentru a avea viata.  Uneori sunt creativ, alteori sunt ca o roata unei mori care se invarte pentru a mentine sistemul in viata. Nevoia de creatie vine ca urmare a faptului ca am ajuns sa consider ca modelul actual necesita imbunatatire sau schimbare. Dar nu este musai ca tu sa incepi sa creezi ci poti doar sugera schimbarea. Simtiti-va liberi sa luati parte la proces cu propriile aptitudini, nu incercati sa creati corvoade care va impiedica de fapt sa scoateti la suprafata potentialul personal.

Lumea evolueaza datorita creatiei dar se invarte datorita morii. Fara unul din cele doua elemente, nu am avea decat un sistem incomplet.