Folosim cookies exclusiv pentru a va asigura cea mai buna experienta in utilizarea sitului nostru. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate apăsând pe butonul "Află mai multe".

 • +40 728 840 309
 • +40 727 776 787
 • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Pachete Achiever de Coaching Pragmatic

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă

 

Te întâlnești zilnic cu provocări la tot pasul. Te gândești că nu ai cum să faci tot ceea ce îți propui. Fie că te afli la muncă sau acasă. Scopul este să îți îmbunătățești modul de viață, să îți depășești temerile și îngrijorările relativ la obstacolele cu care te confrunți. Mereu ai câte o idee pe care vrei să o pui în practică, dar parcă nu găsești energia sau timpul necesar. Mai tot timpul te ocupi de problemele altora și le neglijezi pe ale tale.  Ai vrea să faci și câteva lucruri pentru tine însă nu primești suportul necesar din exterior. Cei din jur sunt sceptici, îți zic că nu se poate, te îndeamnă să te liniștești.

Sunt multe opțiuni pe care le poți aplica pentru a-ți îndeplini propriile obiective. Își poți dezvolta un stil de viață în care să faci sport constant, să mergi cu plăcere la locul de muncă și să îți diversifici viața prin a descoperi noi provocări. Prin coaching pragmatic, ai șansa de a-ți alege unul dintre pachetele Achiever, acesta fiind un prim pas în atingerea obiectivelor pe care ți le propui.

doors 1613314 1920

Pachetul de coaching “Dezvoltă o viață activă fără efort”

Ai ceva probleme cu sănătatea. Te simți epuizat la finalul fiecărei zile în care mergi la muncă, folosești zilele de weekend pentru a te odihni. Vrei să practici un sport, vrei să te antrenezi regulat ca să te menții în formă. Însă te lovești de o multitudine de motive care te împiedică să treci la acțiune.

În primul rând nu ai timp, nu vezi cum ai putea integra în programul tău de zi cu zi o oră de sport. Când te întorci de la job ești deja obosit, nu prea mai chef de nimic, vrei să se termine ziua cât mai repede. E complicat să te ții de un program pentru a merge regulat la sala de sport. Nu ai nici motivația necesară de a te ține de o rutină care implică dezvoltarea unei vieți active.

De asemenea, te afli și în așteptarea unor ocazii pentru a te apuca de sport, fie vrei să mergi la sală la început de an, fie aștepți să se încălzească afară, fie aștepți să mergi cu un prieten care a promis că te va însoți și te bazezi pe el că se va ține de cuvânt.

Timpul trece și încă nu ai apucat să faci ceva relativ la subiect. Până la urmă este o problemă de voință. Mereu găsim timp pentru activitățile pe care ne dorim cu adevărat să le facem.

Prin provocarea “Dezvoltă o viață activă fără efort”, cu ajutorul unui coach, ai posibilitatea să îți definești un program de sport pe care să îl integrezi cu ușurință în rutina ta săptămânală. Numai prin derularea unor acțiuni specifice poți face ca lucrurile să se întâmple!

softball 372979 1920

Fă primul pas! Intră pe Pragmatic Coaching Shop și achiziționează pachetul “Dezvoltă o viață activă fără efort”!

Pachetul de coaching „Supraviețuiește în fiecare zi la lucru”

Job-ul ocupă o mare parte din timpul pe care îl avem la dispoziție în decursul vieții noastre. Profesia pe care o urmăm este importantă pentru noi întrucât ne oferă mai multe satisfacții precum apartenența la un grup, capacitatea de a construi ceva. Îți place job-ul tău, mergi cu plăcere la muncă și îți desfășori activitățile.

Îți faci treaba într-un mod profesionist, ești punctual și te ocupi mereu de responsabilitățile tale din proiecte. Probabil că mergi la locul de muncă și nu te simți apreciat de către colegi sau de către manageri.

Mediul în care îți desfășori activitatea nu este tocmai prietenos, nu se încurajează competiția constructivă, pozitivă. Oamenii urmăresc posturi superioare, măriri de salariu sau își caută un alt loc de muncă. Ai impresia că este necesar să supraviețuiești la muncă, ești mai mereu stresat, iar nivelul de energie este scăzut.

Având în vedere că schimbarea pornește de la noi, cu ajutorul provocării “Supraviețuiește în fiecare zi la lucru”, îți poți transforma zilele de la muncă. Creează-ți un spațiu de lucru potrivit cu nevoile tale, cu personalitatea ta și cu dorințele tale în materie efort. Acțiunea este cuvântul de ordine în ceea ce privește schimbările din viața noastră. Doar prin efort susținut, asumare personală și acțiuni concrete ne putem croi un destin care să și ne placă. Ar fi de preferat să mergem cu plăcere la locul de muncă, să învățăm constant, să ne dezvoltăm și să producem lucruri cu adevărat valoroase pentru noi și pentru job-ul nostru.

battle 1846807 1920

Începe acum! Intră pe Pragmatic Coaching Shop și achiziționează pachetul Achiever “Supraviețuiește în fiecare zi la lucru!”.

Pachetul de coaching „Pune-ți visul în practică”

Toți avem visuri la un moment dat. Începând din copilărie când ne doream să fim piloți de curse sau astronauți. Aveam impresia că cerul este limita, orice se putea face. În liceu visam să devenim doctori sau avocați, ne doream să avem cariere de prestigiu în domenii academice. În anii facultății ne-am intersectat cu mirajul start-up-urilor, al imperiilor construite din nimic. Însă vedeam doar finalul, doar laurii și aprecierile pe care le-am fi primit în cazul în care am fi reușit să ne ducem visul la bun sfârșit.

Până la urmă, orice vis rămâne la stadiul de vis fără muncă, pasiune și acțiuni concrete. Pragmatismul stă la baza împlinirii dorințelor pe care le avem. Este important să îți explorezi motivațiile reale înainte să te aventurezi într-o călătorie.

Poate îți dorești să mergi într-o vacanță de vis, însă nu ai avut timp să te ocupi de asta. Sau poate te-ai săturat să lucrezi într-o corporație și vrei să începi o afacere proprie, însă nu prea știi ce presupune asta, nu ești sigur de pașii concreți pe care ar trebui să îi urmezi pentru a deveni antreprenor.

Prin life coaching pragmatic, noi te provocăm să faci primii pași în călătoria ta, oricare ar fi, poate fi un obiectiv personal sau profesional. Este importantă parcurgerea pașilor intermediari.

Scopul acestor provocări de coaching de o lună este derularea unor acțiuni specifice, pragmatice, menite să ducă la îndeplinire obiectivele propuse. Au în vedere și obținerea unor rezultate rapide.

start 1414148 1920

Prin achiziționarea pachetului “Pune-ți visul în practică” vei fi făcut primul pas în definitivarea unor acțiuni concrete către visul tău.

Cum să începi?

curge întrebările de self-coaching de mai jos și trimite-mi răspunsurile la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 • Ce înseamnă provocările pentru tine?
 • Cum abordezi provocările din viața ta?
 • În ce măsură îți atingi obiectivele pe care ți le propuPari?
 • Cum știi că obiectivele pe care ți le propui sunt măsurabile?
 • Ce anume înveți din provocările tale?

De asemenea, intră în Pragmatic Coaching Shop și din secțiunea Pachete Achiever alege provocarea care se potrivește cel mai bine pentru tine.

Prin parcurgerea provocărilor de coaching îți vei defini un mod de lucru personal pe care îl poți extinde și către alte zone de interes pe care le ai!


 
Pune-ți visurile în practică prin Coaching Pragmatic!

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă

Toți visăm la ceva anume la un moment dat. Face parte din natura umană ca orice persoană să viseze și să își dorească să facă ceva măreț sau să călătorească undeva exotic sau într-un loc îndepărtat. Diferența dintre persoanele care își pun visurile în practică și cele care nu fac asta este reprezentată de capacitatea unor oameni de a fi pragmatici și de a trece la acțiune. Prin Coaching Pragmatic explorăm multitudinea de posibilități prin care o persoană își pune visurile în practică.

sunrise 1014712 1920

Cine te întorci din vacanță?

Visurile pot fi de mai multe tipuri. De la pilot de avion, CEO-ul unei mari companii, educator, sportiv de performanță sau politician la doctor, scafandru sau cântăreț. Există o paletă largă de dorințe pe care oamenii le au în decursul vieții. Imaginația minții umane este infinită și diversă. Unul dintre visurile predilecte ale oamenilor este cel de a călători în diverse destinații turistice.

Multitudinea de posibilități și avansarea rapidă a tehnologiei a făcut călătoria o activitate aproape la îndemâna oricui. Destinațiile îndepărtate și exotice au devenit mai accesibile și mai dezirabile pentru călătorii amatori. Călătoria este o formă de relaxare, detașare și explorare a unor locuri, medii și culturi noi.

Însă, pentru multă lume vacanța reprezintă o formă de a scăpa pentru câteva zile sau săptămâni de la locul de muncă. Motivul principal al unei vacanțe fiind pauza de la job și nu neapărat bucuria unei experiențe noi și provocatoare.

Înainte să plecăm în concediu suntem exuberanți și nerăbdători. După ce ne întoarcem după o vacanță, devenim triști deoarece am revenit la „viața cotidiană” și la responsabilitățile zilnice. Atunci este momentul în care nu ne mai întrebăm ce efect a avut concediul asupra noastră, atunci nu mai întrebăm cine ne întoarcem din vacanță.

În ziua de azi planificarea unei călătorii a devenit o activitate predilectă pentru amatorii de experiențe noi. Apelăm la planificarea concediilor deoarece:

 1. Dorim să ne relaxăm.
 2. Ne bucurăm de schimbarea peisajului, chiar și pentru câteva zile.
 3. Vedem locuri interesante și întâlnim persoane noi.
 4. Observăm culturi și stiluri de viață diferite.

Cum analizăm cine ne întoarcem din vacanță prin Coaching Pragmatic?

Este important ca atunci când ne întoarcem din concediu să urmăm un proces sustenabil de reflecție și să identificăm eventualele elemente cu care am rămas din respectiva vacanță și cum le putem folosi pentru a ne face zilele de la job mai ușoare.

plane 841441 1920

Ce acțiuni putem aplica prin Coaching Pragmatic?

Cum am menționat și mai sus, reflecția este un mecanism foarte bun de conștientizare a lucrurilor pozitive, sănătoase pe care le-am acumulat de-a lungul unei vacanțe.

Conștientizarea în sine reprezintă un element central în Coaching Pragmatic, fiind un catalizator vital între starea noastră inițială și acțiunile pe care le vom întreprinde pe viitor. De asemenea, ne putem gândi și la faptul că, în trecut, nu toată lumea avea posibilitatea să călătorească, iar, astăzi, fiind relativ facil să călătorim, putem aprecia cu atât mai mult diversele oportunități de călătorie și explorare.

Recunoștința reprezintă o altă caracteristică specifică Coachingului Pragmatic.

photoshop 2845779 1920

Coaching Best Practices

 1. Observă

Începe prin a observa ce stare de spirit ai înainte de a pleca în concediu și cu ce stare de spirit te întorci. Îți poți nota pe un carnețel gândurile care îți trec prin minte pentru a le putea compara ulterior.

 1. Conștientizează

Gândește-te la beneficiile pe care ți le-a furnizat concediul și conștientizează modurile diverse prin care poți profita la maximum de aceste beneficii, îmbogățindu-ți astfel zilele de la job.

 1. Apreciază

Practică recunoștința și valorizează mereu experiențele și locurile noi. Au existat vremuri nu de mult apuse când călătoria constantă nu era accesibilă tuturor. Faptul că acum acest lucru a devenit posibil este un lucru demn de recunoscut, apreciat și prețuit.

 1. Acționează

Caracterul pragmatic al coachingului este acela de a îndrepta atenția omului spre acțiune și spre a-l ajuta pe acesta să își definească pași concreți pe care acesta să îi urmeze în călătoria sa spre a-și pune visurile în practică. În cele din urmă acțiunea este componenta pragmatică în coaching, fiind partea esențială din proces prin care lucrurile se pun în mișcare și generează schimbare.

 1. Explorează și învață

În timp ce acționăm este important să și explorăm diverse perspective din care să învățăm lucruri noi în baza cărora să întreprindem noi acțiuni provocatoare.

tropical 1651426 1920

Cum să începi?

Parcurge întrebările de self-coaching de mai jos și trimite-mi răspunsurile la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 • Ce criterii parcurgi în momentul în care îți alegi vacanța?
 • Cum îți planifici vacanța?
 • Ce înseamnă pentru tine o vacanță?
 • Cum valorizezi experiența unei vacanțe?
 • Cum te simți după prima zi la muncă imediat după concediu? Dar după prima săptămână?
 • Cu ce alte lucruri completezi categoria de “visuri”?
 • Cum îți pui visurile în practică, de obicei?

Răspunsurile acestor întrebări reprezintă începutul unui proces de coaching sustenabil, menit să focuseze pe acțiuni concrete, corelate cu explorare, conștientizare, învățare și recunoaștere a rezultatelor. Provocarea de coaching pragmatic înglobează toate aceste elemente.

Dacă ești deja hotărât să aplici coaching pragmatic, sunt mai multe opțiuni prin care poți lucra cu mine, individual. Vizitează Coaching Shop și contactează-mă, pentru a te ajuta să clarifici care din variantele de lucru individual ți se potrivește cel mai bine!

Dacă preferi lucrul în grup, mai degrabă decât lucrul individual, soluția pe care împreună cu colegii mei, ți-o pot oferi, este Clubul de Coaching Pragmatic, unde, în data de 18 iulie tema întâlnirii este „Cine te întorci din vacanță?".

Clubul de Coaching Pragmatic reprezintă comunitatea în care ai ocazia să beneficiezi de experiențe de coaching de grup autentice, menite să focalizeze pe conștientizare și trecere la acțiune. Abordăm teme din următoarele specializări: life coachingexecutive coachingcoaching tehnic. Citește retrospectivele primelor 24 de întâlniri ale Clubului pentru a afla mai multe.

De asemenea, citește articolul meu despre Puterea Coachingului Pragmatic și descoperă avantajele pe care acesta le oferă.

În concluzie, prin Coaching Pragmatic visurile sunt transformate în realitate, în acțiuni concrete. Prin best practices din Coaching Pragmatic orientate pe acțiune,  te asiguri că îți vei realiza visurile. Te așteptăm la Clubul de Coaching Pragmatic!


Puterea Coachingului Pragmatic

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă

Setarea obiectivelor are rolul de a oferi ordine, claritate în acțiunile pe care le întreprindem zilnic, acestea asigurând în același timp măsurabilitatea obiectivelor. Coachingul Pragmatic reprezintă mecanismul potrivit pentru definirea și realizarea obiectivelor personale și profesionale.


Supraviețuirea la locul de muncă

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă

Job-ul este în mare măsură locul în care ne petrecem o mare parte din viață. Este locul în care plecăm în fiecare dimineață când ieșim pe ușă, fie stresați, fie dornici să înfruntăm provocările inerente din timpul zilei. Diferența constă în atitutinea noastră față de job-ul nostru. Prin Coaching Pragmatic explorăm experiențele avute la locul de muncă și, în același timp, identificăm noi moduri pragmatice, aplicabile în viața noastră profesională.

phone 1684638 1920

„Supraviețuirea la locul de muncă

Job-ul este locul de unde ne întoarcem seara, uneori extenuați, uneori mândri de ce am realizat în ziua ce este pe cale să se încheie. Satisfacția realizării obiectivelor propuse și contemplarea rezultatelor reprezintă indicatori de motivație însemnați, meniți să ne ajute la continuarea eficientă a acțiunilor întreprinse în cadrul job-ului.

În ultimii ani s-a dezvoltat un curent conform căruia locul de muncă este un “câmp de luptă” ce necesită supraviețuit. Este acel mediu în care mergem zilnic și ne consumăm energia suportând sau tolerând elementele ce compun acest mediu, fie că sunt colegi, fie că sunt responsabilități prezente în fișa postului.

Instinctul de supraviețuire este un concept care a rămas încă din cele mai vechi timpuri când oamenii preistorici se foloseau de el pentru a nu ajunge prada unor animale feroce. Perioadele în care pericolele erau reale și atentau la viața omului sunt de domeniul trecutului. În acele condiții, instinctul de supraviețuire era vital pentru perpetuarea speciei.

Astăzi, este oarecum prematur să numim locul de muncă un mediu de supraviețuire din mai multe considerente:

1. Nu suntem ținuți în acel mediu împotriva voinței noastre, alegerea este mereu la noi. Deci job-ul nu este un mediu de supraviețuire, ci un mediu opțional. Dacă ar fi de supraviețuire, nu ai putea să schimbi oricând vrei tu.

2. Ne bucurăm de beneficiile oferite de locul de muncă, materiale sau nu. Acestea nu ni se cuvin, le dobândim prin muncă și rezultate.

3. Prețuim relațiile profesionale pe care am ales să le formăm cu colegii, nu ne-au fost impuse.

4. Oportunitățile de dezvoltare sunt nenumărate, dacă alegem să le observăm în mod pragmatic.

Alegerea locului de muncă este exclusiv personală pentru fiecare dintre noi, indiferent de înclinații, trecut academic sau circumstanțe profesionale. Job-uri sunt pentru toată lumea, trebuie să le căutăm în mod pragmatic și nu numai că le vom găsi, ne vor și plăcea.

Cum ne evaluăm locul de muncă prin Coaching Pragmatic?

Identificarea lucrurilor care ne plac la job este o componentă importantă în evaluarea apartenenței noastre la mediu profesional pe care l-am ales. Acest lucru presupune o analiză introspectivă și obiectivă a elementelor care ne compun viața profesională. Prin Coaching Pragmatic descoperim în mod concret lucrurile care ne plac la job, conștientizând astfel situații zilnice cărora nu le acordăm prea mare atenție, dar care au un impact masiv în efectul de supraviețuire la locul de muncă.

Ce eventuale acțiuni concrete putem întreprinde prin Coaching Pragmatic?

Sunt diverse metode prin care ne putem îmbunătăți situația la locul de muncă însă acestea presupun responsabilitate și asumare din partea noastră, elemente caracteristice Coaching Pragmatic. O altă acțiune care implică responsabilitate personală și asumare este introspecția, adică analizarea atitudinii și abordării personale față de locul de muncă. Un contraexemplu în acest sens este reprezentat de întâlnirile angajaților din pauzele de cafea în care principalele puncte de discuție au în vedere învinovățirea managerilor pentru nevoia de “supraviețuire” a lor. Aceste discuții nu implică prea multă responsabilitate personală, dimpotrivă, blamarea zilnică a unor factori externi, fie că sunt managerii sau schimbarea ansamblului profesional ne absolvă de orice fel de asumare personală. Ne vom simți mereu nedreptățiți și condamnați la supraviețuire.

wood 4239830 1920

Coaching best practices

1. Observă

Începe prin a observa cum decurge o zi din viața ta la locul de muncă, identifică în mod obiectiv situațiile care îți fac plăcere și situațiile care mai degrabă te agasează. De asemenea, este important să identifici și persoanele cu care interacționezi mai mult și cu care mai puțin, locul de muncă fiind un mediu social totuși.

2. Notează

Gândește-te la situațiile menționate mai sus, vizualizează-le notează-le pe o hârtie. Pentru situațiile care îți plac notează acțiuni concrete prin care le poți maximiza rata de satisfacție, iar pentru celelalte gândește-te la cum le-ai îmbunătăți sau schimba.

3. Acționează

În primul rând abordarea personală față de job trebuie luată  în considerare. Ulterior, poți verbaliza oricând obiecțiile tale către un manager printr-o discuție 1 to 1 sau un simplu e-mail. Astfel, acestea sunt scoase la suprafață și adresate corespunzător. Ședințele în echipă pot fi un alt mod prin care îți poți exprima punctele de vedere către colegi.

4. Practică recunoștința

Acum, după ce ai parcurs primii pași, bucură-te de experiențele de la locul de muncă și fii recunoscător pentru mediul plăcut, colegi, cafea și task-urile provocatoare.

5. Explorează și învață

Analizează-ți jobul față de facultate sau față de job-ul generației părinților noștri și prinde-te câte oportunități diferite întâlnești zi de zi la job, pe care le-ai putea valorifica dacă te-ai plânge mai puțin sau deloc și te-ai concentra mai mult pe rezultate.

book 731199 1920

Cum să începi?

Parcurge întrebările de self-coaching de mai jos și trimite-mi răspunsurile la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 • Ce însemnătate are pentru tine locul de muncă?
 • Cum îți stabilești obiectivele privind viața ta profesională?
 • Ce lucruri îți plac la locul tău de muncă?
 • Ce criterii parcurgi pentru a identifica oportunitățile pe care job-ul ți le oferă?
 • În ce mod te motivezi să mergi zilnic la muncă?

Dacă ești deja hotărât să aplici coaching pragmatic, sunt mai multe opțiuni în care poți lucra cu mine, individual. Vizitează Coaching Shop și contactează-mă, pentru a te ajuta să clarifici care din variantele de lucru individual ți se potrivește cel mai bine!

Dacă preferi lucrul în grup, mai degrabă decât lucrul individual, soluția pe care împreună cu colegii mei, ți-o pot oferi, este Clubul de Coaching Pragmatic, unde, în data de 13 iunie tema întâlnirii este Cum supraviețuiești zilei de lucru?”.

Clubul de Coaching Pragmatic reprezintă comunitatea în care ai ocazia să beneficiezi de experiențe de coaching de grup autentice, menite să focalizeze pe conștientizare și trecere la acțiune. Abordăm teme din următoarele specializări: life coachingexecutive coachingtechnical coaching. Citește retrospectivele primelor 24 de întâlniri ale Clubului pentru a afla mai multe (retrospectiveDiana Munteanu - Pragmatic Coaching Blog).

De asemenea, citește articolul meu despre Puterea Coachingului Pragmatic și descoperă avantajele pe care acesta le oferă.

În concluzie, prin Coaching Pragmatic intențiile sunt transformate în obiective, iar obiectivele în acțiuni concrete. Prin best practices din Coaching Pragmatic orientate pe acțiune,  te asiguri că îți vei realiza obiectivele. Te așteptăm la Clubul de Coaching Pragmatic!


Self-coaching - Cum ne facem timp pentru sport?

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 • Timp pentru sport
 • Beneficiile unei vieți active
 • Planificarea unei vieți active
 • Coaching Pragmatic

Este o întrebare la care, de cele mai multe ori, nu avem un răspuns. Din diverse motive. Unul dintre principalele motive este job-ul, întrucât ne ocupă o mare parte din timpul pe care îl avem.

Datorită acestui lucru spunem că nu mai avem timp pentru alergat în parc, mers la sală, plimbat cu bicicleta sau practicarea constantă a unui sport, cum ar fi tenisul.

Weekend-urile sunt adesea dedicate odihnei și recuperării după o săptămână solicitantă la job. De cele mai multe ori, lipsa timpului este invocată în momentul în care discutăm despre începerea și practicarea susținută a unui stil de viață activ.

Însă toți avem 24 de ore la dispoziție într-o zi, în fiecare zi. În coaching pragmatic, eu și colegii mei coachi lucrăm cu fiecare client cel puțin o dată la a conștientiza cum timpul poate fi o resursă, atunci când este utilizat de către noi, în loc de a fi lăsat în voia întâmplării.

Beneficiile menținerii unei vieți active nu sunt numai de ordin fizic, ci și de ordin mental. Practicarea unei activități fizice ne ajută să ne limpezim gândirea, să ne detașăm de provocările inerente cu care ne confruntăm atât în plan profesional, cât și în plan personal și să găsim soluții la îndemână pentru întâmpinarea asumată a acelor provocări.

Eu cred că totul ține de organizarea și planificarea atentă a timpului pe care îl avem la dispoziție. Altfel, vom folosi timpul în funcție de ce anume considerăm prioritar în diverse momente ale existenței noastre și vom neglija nevoia și dorința de a menține un stil de viață activ.

Vom procrastina momentul în care ne facem un abonament la sală, mersul efectiv la sală sau înscrierea într-un club de tenis. Ne spunem că vom merge la sală începând de săptămâna viitoare, de luna viitoare sau, câteodată, de anul viitor. Însă nu facem asta.

Apare întotdeauna ceva prioritar de făcut și plasăm practicarea unui mod de viață activ în plan secund. Desigur, asta se întâmplă înainte de a descoperi, fiecare din noi, că este posibil să acționăm și altfel, că putem să ieșim din zona de confort și să ne asumăm responsabilitatea unui stil de viață activ. Coaching-ul pragmatic este prin definiție un astfel de instrument – de a ne organiza și planifica în beneficiul nostru timpul și resursele.

Capture

Ce presupune planificarea unei vieți active prin Coaching Pragmatic?

Organizarea, planificarea și monitorizarea atentă a activităților pe care dorim să le desfășurăm pe parcursul unei zile, asigură faptul că ne vom ocupa de toate lucrurile pe care ni le-am propus, eliminând factorul de urgență sau prioritizare a unora dintre acele activități.

Toate devin prioritare, din acest motiv se regăsesc în plan.  De asemenea, introducerea unei activități sportive în planul nostru zilnic ne motivează să ne asumăm responsabilitatea pentru a duce la îndeplinire acea activitate.

De cele mai multe ori asociem incapacitatea noastră de a ne integra în programul zilnic o activitate sportivă cu angajamentele pe care le avem la job și care vin zilnic. Intervalele orare în care ne putem introduce, de obicei, o astfel de activitate, sunt fie dimineața, înainte de a merge la muncă, fie seara, după muncă.

Sportul poate fi practicat și acasă, fie prin aplicații specializate, fie prin achiziționarea unor cărți care descriu anumite rutine de sport destinate pentru a fi implementate fără a fi necesar un antrenor personal, fie prin abonament la site-uri cu conținut sportiv și de well-being.

Aceste “instrumente” sunt utile în momentul în care decidem că vrem cu adevărat și ne planificăm să efectuăm activități destinate să ne pună în mișcare corpul și mintea.

Metode și resurse de practicare a unei activități fizice sunt, poate acum mai multe ca niciodată, însă va trebui să ne dedicăm o parte din timpul nostru prețios pentru a accesa și a beneficia de aceste resurse.

Și acesta este un moment în care coaching-ul pragmatic ne poate veni în ajutor, fiind modul prin care alegem și utilizăm acele resurse în mod concret.

Iată câteva dintre variantele pe care le-am observat, din rol de coach, de coleg, de prieten, sau chiar din rolul meu propriu – căci și eu am propria mea experiență câștigătoare cu sportul!

Coaching best practices

1. Mergi la sală cu cineva

În cazul în care nu găsești motivația necesară pentru a merge la sală singur/singură, poți oricând să convingi pe cineva să te însoțească, astfel vei avea mereu pe cineva care să te țină răspunzător pentru procesul de a merge la sală.

Cine, dintre cunoscuții tăi, te-ar însoți cu drag sau din simplă curiozitate la sală?

2. Începe cu planificarea unei luni active!

Lucrurile mărețe se realizează prin a parcurge pași mici, dar siguri, la început. Pentru a dedica din timpul nostru o parte pentru sport, este necesar să începem cu o unitate de timp finită, cum ar fi o lună de zile, spre exemplu.

Introducerea, în primă fază, a unui interval de o oră dedicat sportului, să zicem, pentru 3 zile pe săptămână, este suficient pentru a declanșa formarea unei rutine prielnice să încorporeze un obicei menit să genereze activitate fizică.

3. Conștientizează

Totul nu va fi perfect încă de la început și nici mai încolo. Ca orice proces nou pe care dorim să ni-l însușim, este nevoie mereu de a ajusta din mers fiecare pas, fiecare acțiune pe care o întreprindem necesită să fie “cizelată”, calibrată sau chiar schimbată.

În coaching pragmatic, cere-i coachului tău să te provoace să îți exersezi creativitatea în a-ți planifica fiecare lună activă!

4. Cum acționezi în practicarea unui stil de viață activ?

Există o multitudine de moduri de a integra în viața noastră o rutină constantă care să ne aducă beneficii sănătoase și durabile, care să ne consolideze un stil complex de a trăi, prin îmbinarea provocărilor zilnice de la job cu menținerea unui stil de viață activ, această complementaritate ducând în cele din urmă la echilibru.

5. Cum să începi?

Parcurge întrebările de self-coaching de mai jos și trimite-mi răspunsurile la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.! Felicitări, vei fi făcut deja primul pas către o viață activă!

 • Ce înseamnă pentru tine un stil de viață activ?
 • Ce beneficii implică pentru tine un stil de viață activ?
 • Tu cum faci loc sportului în viața ta?
 • Ce înseamnă o zi organizată pentru tine?
 • Cum îți planifici, de obicei, cele 24 de ore ale unei zile?

Clubul de Coaching Pragmatic reprezintă comunitatea în care ai ocazia să beneficiezi de experiențe de coaching de grup autentice, menite să focalizeze pe conștientizare și trecere la acțiune. Abordăm teme din următoarele specializări: life coaching, executive coaching, technical coaching. Citește retrospectivele primelor 24 de întâlniri ale Clubului pentru a afla mai multe ( retrospective, Diana Munteanu - Pragmatic Coaching Blog)

Te așteptăm la Clubul de Coaching Pragmatic!


© Support Software Quality Elit Consulting SRL. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal nr 25659. Sediu social: Aleea Barajul Lotru nr. 11, bl. M4A1, sc. A, et. 10, ap. 44, sector 3, București Capital social: 750 RON.