Folosim cookies exclusiv pentru a va asigura cea mai buna experienta in utilizarea sitului nostru. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate apăsând pe butonul "Află mai multe".

  • +40 728 840 309
  • +40 727 776 787
  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
5 Moduri în care Coachingul Pragmatic te poate ajuta să te Descoperi în Vacanță

5 Moduri în care Coachingul Pragmatic te poate ajuta să te Descoperi în Vacanță

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Poate ai luat în considerare de mai multe ori să intri în contact cu Coachingul Pragmatic, dar în cele din urmă te-ai răzgândit din diverse motive.

„Mă descurc și singur(ă)!”, „De ce aș plăti pe cineva doar ca să vorbească cu mine?”, „Cum ar putea altcineva să știe soluții la problemele mele?” sunt unele dintre puținele afirmații care te pot face să privești cu reluctanță serviciile pe care un coach profesionist ar putea să ți le ofere.

Dacă tot e vară și atmosfera de vacanță ne duce cu gândul la călătorii, relaxare și distracție, îți pot scrie despre cum te-ar putea ajuta un coach din echipa noastră să valorifici experiențele tale estivale.

Cum așa? Ei bine, vacanța poate fi mai mult decât un prilej de a te întâlni cu prietenii, familia sau de a te relaxa zile la rând. Poate fi o ocazie excelentă de a te întâlni cu propriile nevoi, idei și aspirații!

young people 737150 960 720

Așadar, Cum te poate ajuta Coachingul Pragmatic în Vacanță?

Coachingul facilitează procesul conștientizării.

În funcție de momentul în care alegi să lucrezi cu un coach, acesta te poate ajuta să devii mai receptiv(ă) la experiențele tale din timpul vacanței sau te poate susține în a privi retrospectiv aceste experiențe pentru a învăța din ele.

Odată ce înțelegi că anumite circumstanțe sau un anumit contact cu oamenii te pot reflecta într-o măsură sau alta, îți vei concentra atenția în acea direcție pentru a te cunoaște mai bine. Sau, împreună cu coach-ul tău, vei aborda subiectul vacanței și vei trage o serie de concluzii din experiențele tale.

Poate că ți s-a întâmplat să te întorci din vacanță cu un sentiment pe care nu îl poți explica sau cu o aspirație pe care nu știi cum să o abordezi. Cât de mult ți-ar plăcea să clarifici ce reprezintă acel sentiment sau ce potențial poate avea acea aspirație?

Coach-ul te încurajează constant să explorezi.

Călătoriile tale, întâlnirile cu cei apropiați, momentele de relaxare pot fi privite ca oportunități extraordinare de a căuta posibilități! Împreună cu coach-ul tău, poți construi analogii puternice între ceea ce trăiești în vacanță și anumite circumstanțe din viața ta de zi cu zi care îți dau bătăi de cap.

Uneori, te poți bloca atunci când privești problema direct și încerci să ajungi la o soluție rapidă. O modalitate eficientă de a ieși din acest blocaj este să te îndepărtezi de concret și să arunci o privire detașată asupra problemei cu care te confrunți.

De asemenea, când un coach te ascultă, poate surprinde nuanțe din discursul tău, care pot avea un adevărat potențial și ți le poate comunica. Cine știe?! Poate e un detaliu cu adevărat important!

reading book 1500650 960 720

Coach-ul te susține în a-ți seta obiective.

Un coach profesionist știe cât este de important să îți setezi obiective realiste și măsurabile. Înainte să pleci în vacanță, te-ar putea ajuta să stabilești cu el o serie de așteptări și un obiectiv pe care îți propui să îl atingi.

Da, într-adevăr, a-ți seta obiective în vacanță poate suna obositor și demotivant, însă adevărul este că, fără a defini o vacanță de succes pentru tine și fără a ști cum să o apreciezi la final, te-ai putea întoarce nemulțumit(ă), cu senzația că ceva a lipsit sau nu a fost suficient.

De câte ori ai trecut prin asta? Odată ce vei conștientiza ce așteptări ai de la vacanță, vei acționa pentru a le îndeplini! Uneori, un minimum nivel de focusare poate fi extrem de important chiar și în vacanță. Nu e nevoie ca obiectivul tău să fie unul elaborat sau complicat, un simplu „vreau să respir aer curat” poate fi un prim pas excelent!

Prin coaching, îți crește motivația.

Se poate întâmpla să minimizezi importanța nivelului tău de motivație atunci când decizi să pleci undeva sau cu cineva în vacanță. Te gândești că, odată ce vei ajunge sau te vei obișnui cu compania aleasă, cu siguranță te vei bucura de timpul tău liber. Așa este oare?

Coach-ul cu care decizi să lucrezi te poate face să conștientizezi cât de multe lucruri sunt de luat în calcul atunci când îți organizezi concediul. Este important să realizezi ce te motivează să faci anumite alegeri cu privire la vacanța ta.

Una dintre posibilități este să descoperi că nu te atrage cu adevărat să mergi într-un anumit loc sau să petreci timpul cu anumite persoane, ci dimpotrivă: interesele tale par a spune altceva! Care crezi că ar fi acestea?

Coach-ul pragmatic te provoacă să acționezi.

Dezvoltarea personală și profesională se produce pas cu pas. Momentele din vacanță sunt ideale pentru a intra în contact cu propriile valori. Este o pauză de la cotidian prin care îți oferi spațiu și timp doar pentru tine.

De câte ori ți-ai proiectat în minte, cu prilejul vacanței, fel de fel de activități pe care îți dorești să le întreprinzi? Ar putea fi vorba despre a practica un sport pe care îl îndrăgești sau o formă de artă, a începe un proiect important pentru tine, a face schimbări în plan personal sau orice altceva îți trezește interesul.

Coachingul îți poate oferi o doza optimă de provocare în acest sens, iar dacă tu ești dispus(ă) să o accepți, cu siguranță vei realiza acea activitate pe care ți-o propui.  

woman sitting 1232880 960 720

Coaching Pragmatic de Grup vs. Coaching Pragmatic Individual

După cele citite mai sus, cât de mult ți-ar plăcea să începi o aventură a cunoașterii de sine și să ajungi la rezultate reale?

Luna aceasta, Clubul de Coaching Pragmatic a lansat o nouă invitație la o sesiune de coaching de grup, pe tema „Cine te întorci din vacanță?”. Dacă îți dorești să abordezi tema într-un grup de oameni deschiși și motivați, te invităm să te înscrii pe formularul nostru de înregistrare!

În cazul în care îți dorești să abordezi tema individual, împreună cu mine, în cadrul unor sesiuni de coaching pragmatic 1 la 1, poți opta pentru una dintre variantele disponibile prin Coaching Shop – înscrie-te pentru una dintre opțiuni (aici)!

Sper că informațiile pe care ți le-am transmis au fost de folos și că te-au ajutat să iei o hotărâre sănătoasă pentru tine!