Folosim cookies exclusiv pentru a va asigura cea mai buna experienta in utilizarea sitului nostru. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate apăsând pe butonul "Află mai multe".

  • +40 728 840 309
  • +40 727 776 787
  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Pragmatic Life Coaching
Pragmatic Life Coaching

Pasiune – Perpetuum mobile – Life Coaching

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Pragmatic Coaching – scop sau mijloc?

De aproape 2 ani practic, din pasiune, coaching-ul. Inițial mi-am dorit sa mi-l însușesc pentru a-l putea exploata în cadrul echipelor pe care le coordonez. Apoi mi-am dat seama că mai întâi este nevoie să-l exploatez în interesul meu propriu pentru că aveam nevoie de el. De la o poziție neoficiala de mentor mi-am dorit să ajung să cresc oameni în mod natural și nu să îi îndrum după propriile mele percepții considerând că experiența proprie ar fi singura care poate oferi răspunsuri în diverse contexte. Aveam niște limite pe care le conștientizam mai mult cu cât înaintam în descoperirea coaching-ului. Și mi s-au înșirat în fața ochilor aducând cu ele valuri de tristețe pentru că tot ce credeam că este în control, erau de fapt în haos.

 

 În percepția mea, coachingul era o altă formă modernă de...

… training sau de a defini psihoterapia care susținută de un program de mentorat, putea să duca la rezultate punctuale.

Și chiar credeam că totul se termină în momentul în care aduci echilibru în prezent. Dar apoi am văzut că acel echilibru prezent (de care vom discuta și în cadrul programului Life Coaching Bootcamp, care va începe pe 9 Mai), nu poate controla în niciun moment ce va fi în viitor. Așa că o luam de la capăt până când datul în carusel îmi provoca greață.

Ok, îmi iubesc trecutul, îmi ador prezentul, dar cum îmi voi defini viitorul? Exact, acel necunoscut în construcția căruia se implică zeci de variabile asupra cărora, pot sau nu, avea control. Ce controlam îmi genera entuziasm iar ce nu puteam controla mă întrista sau demoraliza. Ani la rând mi-au trebuit să îmi dau seama, că în realitate, nu putem și nu vom putea controla totul și că uneori, la ceea ce nu pot controla, este nevoie să renunț sau să ofer suport celor care pot controla acel context. În momentul în care am reușit prin coaching să aleg să renunț m-am eliberat de toată anxietatea pe care lipsa controlului mi-o genera.

Și am știut că focusul meu este necesar să fie pe echilibrul din prezent și pe viitorul pe care pot ajunge să îl controlez prin extinderea modului de gândire, prin chestionarea autentică (Modulul privind Adresarea Întrebărilor din cadrul Școlii Pragmatic Coaching – program Life Coaching Bootcamp) a ceea ce îmi doresc și prin urmărirea atentă a obiectivelor (de care vom discuta la modulul Generarea Rezultatelor din cadrul Școlii Pragmatic Coaching - program Life Coaching Practitioner, care va începe pe 14 Septembrie) pe care mi le propuneam.

Am extins exercițiul în exterior pentru că eram o persoană care nu prea asculta de „sfaturile înțelepte” și deși aprobam diversele „sfaturi” primite până la urmă procedam tot cum mă ducea pe mine capul. Inițial aveam impresia că e o problemă de încăpățânare până când am fost nevoit să mă adaptez mediilor colaborative unde, mi-am dat seama că în general, oamenilor le place să facă ceea ce vor nu ceea ce li se spune sau impune. Așa că am început sa ofer posibilitatea ca ei să ia propriile decizii, să construiască după propriile idei, să-și asume individual atât rezultatele cât și eșecurile, iar eu doar adresam întrebările potrivite pentru a apăsa câteva butoane pentru a genera noi moduri de gândire mult mai deschise, oferind în același timp suport pe parcursul drumului.

 

Lucruri mărunte care pot aduce magie

 

Am luptat mult pentru a-mi schimba unele automatisme și am descoperit ca lipsa judecății și a directivității (doua principii de bază în coaching pe care le abordăm în modulul Strategie din cadrul Școlii Pragmatic Coaching - program Executive Coaching Bootcamp) pot face minuni.

Să asculți, să adresezi întrebări de explorare reușind prin aceste două lucruri, care pot părea simple, să produci schimbare, este magie. Magie într-o lume în care omul dorește să se facă auzit, uitând de fapt că pentru comunicare, este nevoie de minim doi actori.

Ca Life Coach ofer suportul necesar pentru a-ți atinge scopurile, dar nu înainte de a le defini corect, prin a-ți chestiona modul de gândire astfel încât să ajungi să îți semnalizezi singur problemele fără a judeca. Cel mai greu la început mi-a fost să nu judec,pentru că era extrem de dificil să nu tind să mapez răspunsurile cu propria experiență și propriile percepții alunecând ușor către etichetare sau către a oferi soluții și direcție.

 


Programele Școlii de Coaching Pragmatic

 

Am început să fac coaching pragmatic pentru mine iar în timp am văzut importanța lui și pentru ceilalți. Pragmatic Coaching este un mod de viață care îți oferă pârghiile necesare pentru a-ți urma în mod natural calea.

Poți intra și tu în contact cu beneficiile coaching-ului. Este nevoie doar să te alături comunității noastre, Pragmatic Coaching. Fie prin înscrierea în club, fie prin înscrierea la programele școlii.

Puteți explora Școala de Coaching Pragmatic, în cadrul căreia organizăm programe de Coaching ExecutivCoaching Tehnic și Life Coaching, pe care le avem structurate pe 3 nivele de carieră:

Nivel 1 - Coaching Bootcamp (pentru a face cunoștință cu domeniul de coaching și pentru a învăța instrumente de self-coaching), 

Nivel 2 -  Coaching Practitioner (pentru a învăța arta coachingului și pentru a învăța să practici coaching cu alte persoane), 

Nivel 3 - Coaching Master (după ce ai practicat coaching, te-ai întâlnit cu provocări specifice ale clientilor tăi și vrei să îți extinzi practica de coaching, prin multidisciplinaritate).

Întâlnirile din cadrul Clubului de Coaching Pragmatic oferă o experiență unică, alături de oameni deschiși, calmi și echilibrați, non-judicativi, pregătiți să asculte și să ofere un feedback pozitiv.

Vizitează-ne și hai alături de noi!