Folosim cookies exclusiv pentru a va asigura cea mai buna experienta in utilizarea sitului nostru. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate apăsând pe butonul "Află mai multe".

 • +40 728 840 309
 • +40 727 776 787
 • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Programe Pragmatic Life Coaching
Programe Pragmatic Life Coaching

Când unul obosește, celălalt se rostogolește. Relațiile lui Flo.

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Flo, adolescentul...

Flo e adolescentul vesel pe care il văd pe peronul Gării de Nord, așteptând cu țigara înfiptă între buzele țuguiate, venirea întârziată a trenului. Nu pare să se grăbească niciunde, este liniștit, tocmai a ieșit șifonat dintr-o relație iar acum se bucură, din nou, de libertatea idilică pe care o imbrățișează.

Flo, tânărul rebel...

Flo e tânărul rebel, cu părul facut periuță și blugii in vine, care așteaptă șezut pe bordură, un taximetrist care să il duca acasă după o noapte petrecută în club. Este dispus chiar să plătească o suprataxă, doar doar să se bucure mai repede de liniștea pe care i-o oferă apartamentul său din Drumul Taberei și în care, îl așteaptă mereu, iubita sa.

Flo, bărbatul căsătorit...

Flo este bărbatul casătorit, pe care îl văd bifând sârguincios un bilet la loterie, în timp ce soarbe șmecherește dintr-o sticla de bere bruna și discută, mai mult scârbit, de politică și sport uitând că timpul trece și că i-a promis soției și fiului său de 4 anișori că îi scoate în parc.

Flo, angajatul chipeș...

Flo este un angajat chipeș la o firmă de consultanță, mereu aranjat și cu un zâmbet molipsitor care creează un mediu de siguranță oricărei cliente care ii trece pragul. În viața personală a fugit de angajamente și merge pe ideea unor relații scurte și dese. Se bucură de atenția pe care i-o acordă toată gașca sa de prieteni și îi place nespus să îi vadă dominați, de el.

Flo, bunicul...

Pe Flo tocmai l-am văzut în parc, trecut de 60 de ani, își plimba nepoțica în spinare. Îi cumpărase o vată de zahăr pe băț și era îmbufnat că nu-și poate roti în voie capul, după picioarele lungi ale tinerelor care treceau la plimbare pe lângă el.

L-am condus pe Flo pe ultimul drum acum câteva zile, cu bocete, claxoane și tot ce mai presupune o înmormântare organizată în detaliu, în semn de omagiu adus celui ce a fost un tată model, un soț blând, iubitor și un prieten de nădejde, după cum am văzut afirmat în ziarul local la rubrica decese. Flo nu și-a putut lua ramas bun de la lume până când nu și-a vazut adunați toți copiii la căpătâiul său.


De-a lungul vieții realizăm că există un motiv pentru care îl întâlnim pe Flo. Odată Flo te va testa,  alteori te va folosi, în unele situații îți va preda lecții valoroase de viață, dar cel mai important, există acel Flo care scoate la suprafață tot ce este mai bun din tine, care te va provoca, te va încuraja, îți va oferi suport. Fiecare Flo are rolul său în relația cu tine și fiecare interacțiune cu el are potențialul de a-ți schimba viața. Flo este mereu potrivit să vină și să facă parte din viața ta, pentru că îi pasă de tine, în felul său. Flo este uneori furios dar niciodată crud, căci știe că în relația cu tine fericirea autentică vine din interiorul relației. Flo îți face lumea mai frumoasă și te cunoaște cum nimeni altul nu o face.  El nu te va determina să-l impresionezi pentru că știe că perfecțiunea este ceea ce vezi deja in oglindă. El te caracterizează în funcție de acțiunile tale și îți oferă necondiționat timpul său. Pe Flo îl accesezi imediat cum întâlnești o provocare iar el e acolo pentru a-ți oferi suportul său prompt. Flo știe că trăiești cu o mulțime de opțiuni pe masă și că ai puterea de a decide pentru tine.

Când tu obosești, Flo se rostogolește, nu vrea să lase lucrurile să stagneze, nu vrea să te oprești. Cu Flo ai cea mai bună relație pentru că este permanentă. Flo este acolo mereu astfel încât să-ți poți urma calea.

L-ai întâlnit pe Flo și-l iubești, îl vei iubi mereu. Flo este copia ta fidelă și cel care te provoacă zilnic la acțiune. Și îl iubești pe Flo, căci Flo este de fapt...TU!


Exercițiu de Introspecție

 1. Când ai stat ultima oară de vorbă cu tine și ce v-ați spus?
 2. Când ți-ai promis că îți vei oferi suport mereu, indiferent de provocare și cum îl manifești față de tine?
 3. Cum ți-ai descrie în cuvinte, relația de autenticitate cu tine însuți?

Programele Life Coaching te așteaptă!

Despre obiective, idealuri, intenții și realism, voi împărtăși mai multe începând din mai 2018, în cadrul programului Life Bootcamp și din luna septembrie 2018 in cadrul programului Life Practioner. Găsești aici calendarul și poți descărca de aici broșura, ca să te pui la curent cu Școala și Clubul de Coaching Pragmatic, altfel zis, ca să poți beneficia din plin de ampla parte practică, experiențială, a stilului de viață și de lucru despre care noi, echipa ProgSquad, al cărei nucleu îl formăm eu și colegii mei mentori coachi, Ciprian și Iulia, vorbim în articole precum cel pe care tocmai îl citești.

Vino la programul Pragmatic Life Coaching BootCamp care își deschide porțile în luna mai a acestui an, înscrie-te până pe 20 februarie (formular) pentru a beneficia de ofertele Early booking (broșura oferte), și hai să înveți să găsești întrebările cu adevărat puternice pentru a începe să te înțelegi pe tine însuți.

Vom parcurge informații privind:

 1. fundamentele coaching-ului;
 2. abilitățile legate de ascultare;
 3. abilitățile legate de adresarea întrebărilor;
 4. abilitățile legate de comunicare.

Vino la programul Pragmatic Life Coaching Practitioner care își deshide porțile în luna septembrie a acestui an, înscrie-te până pe 20 februarie (formular) pentru a beneficia de ofertele Early booking (broșura oferte), și hai să inveți cum să practici coaching-ul în orice circumstanțe.

Vom parcurge informații privind:

 1. relația de coaching;
 2. identificarea potențialului propriu și al celorlalți;
 3. comunicarea autentică, sinceră;
 4. facilitarea învățării;
 5. puterea rezultatelor.

Adresează(-ți) întrebări puternice!

Primele întrebări cu adevărat puternice mi le-am adresat după sesiunile din programul Pragmatic Coaching Bootcamp iar pentru a-i cunoaște în sfârșit pe cei din mediul vieții mele am urmat sesiunile din programul Pragmatic Coaching Practitioner. “Scopul în viață” mi l-am definit în programul de Master.

Vino să ne facem planuri împreună în acest an și hai să-ți urmezi în sfârșit calea!

Conecteazǎ-te cu noi și intrǎ în rețeaua de prieteni și parteneri ai

Clubului si Scolii de Coaching Pragmatic!

Formular inscriere Club

Broșurǎ programe Pragmatic Coaching School

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

0726.994.021

https://pragmaticcoaching.progsquad.ro

https://pragmaticcoaching.progsquad.ro/articles/bogdan-gradinaru

https://www.facebook.com/PragmaticLifeCoach/