Folosim cookies exclusiv pentru a va asigura cea mai buna experienta in utilizarea sitului nostru. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate apăsând pe butonul "Află mai multe".

  • +40 728 840 309
  • +40 727 776 787
  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Programele Life Coaching Bootcamp si Practitioner
Programele Life Coaching Bootcamp si Practitioner

Care este locul meu în societate?

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Contextulcuibul

Și tu ai dreptul la dezvoltare! Este nevoie doar să alegi! Sunt aici pentru ați face alegerea mult mai ușoară! Este momentul să îți iei zborul, să îți construiești propriul cuib, să îți urmezi în sfârșit calea!

“Ai un loc doar al tău, în care tragi draperiile și te cuibărești timid în întunericul lui. Te învelești cu liniște și cu vise. Nimeni nu are acces la el atât timp cât ușile stau bine închise.”

Ceea ce mi-am spus când încă aripile nu își făceau loc pentru a se putea desfășura. Trăiam în întunericul altora și atingeam cu timiditate necunoscutul, căci exploram ceea ce îmi ofereau spre explorare iar restul… restul erau reguli care îmi țineau amorțite aripile.

Copilăria cuprinde cele mai plăcute amintiri, unele proprii, altele construite pe regulile și valorile altora. Ca orice început al drumului prin viață, a fi copil este echivalent cu a fi scutul care permite sau blochează loviturile lucrând adiacent la construcția propriilor valori. Locul în societate începe cu cel de a fi copil, o mână de lut apos care doar cu îndârjire ar putea fi modelat iar încercările celorlalți în a se întrece în modelarea ta, reprezintă un concurs meschin care are ca rezultat ”tu”, cel de azi.

Cum să te ridici deasupra valurilor mari ale vieții, când ai aripi mici?

Comportamentul meu, de-a lungul multor ani, a fost precum o barcă; uneori mă ducea la destinație iar unele cazuri se îneca, subit, în valurile spumoase. Orice răspuns la întrebarea “Cine ești?” se finaliza cu afirmarea numelui și a prenumelui, nicidecum cu “ceea ce sunt eu”.  Un amalgam de valori pe care nu le puteam defini ca fiind general valabile, de moment sau proprii.

Pentru a nu putea zbura, pasărilor li se taie vârful aripilor. Orice bătaie din aripi va fi doar o zbatere în gol așa cum multe din acțiunile proprii își primeau propria tăiere.

Ale cui aripi sunt mici? Ale mele? Sau ale altora?

Și toate acestea pentru că la bază lipsea unicul răspuns pe care propriile întrebări l-ar fi putut aduce. Ideea călăuzitoare, viziunea și propriile criterii de orientare prin viață, stând triumfal pe un set propriu de valori, asumate, conștientizate… era cheia. Dar astfel de întrebări și introspecții în propriul întuneric protejat de draperiile mate nu pot lua naștere decât prin ruperea legăturilor de dependență față de exterior.

După ruperea legăturilor de dependență sosise momentul să încetez să mai îmbrățișez idei pe care a doua zi să le schimb cu altele, să încetez să-mi exprim un sentiment pe care ulterior să-l înlocuiesc cu altul și nu în ultimul rând, să încetez din a mă subjuga făcând pe plac celorlalți și de a obține aprobarea din mediul meu social.

La întrebarea care este “Locul meu în societate” , nu mi-am răspuns foarte mult timp și nu pentru că nu m-aș fi gândit la întrebare, ci pentru că nu aș fi putut găsi răspunsul. Pentru că încercam să găsesc un răspuns al altora și nu propriul răspuns. Iar răspunsul altora era de negăsit pentru că nici ceilalți nu-și răspunseseră la această întrebare.

Și după ce mi-am găsit aripile, și le-am întins, am simțit libertatea!

Întrebarea a fost reluată în momentul în care am identificat o serie de “aHa-uri care, în sfârșit, erau autentice. Le simțeam și puteam pune mâna pe ele în întunericul propriilor gânduri. Și cu cât le atingeam mai des cu atât mai multe flash-uri de lumini îmi brăzdau ochii.

Cel mai greu în drumul prin viață este să te cunoști pe tine pentru a-ți putea găsi un scop în viață.

Este nevoie să te cunoști pe tine în primul rând astfel încât mai apoi să îi cunosti și pe ceilalți cu care vei împărăși sau nu valori proprii sau generale! Locul meu în societate nu îl reprezintă nici statutul de fiu, nici statutul de tată, soț, angajat, plătitor de taxe, prieten, colaborator, etc.

Locul meu în societate nu este nimic din toate astea pentru că am reușit în sfârșit să-i găsesc un loc în mine, societății.

Iar acel loc dedicat ei, este unul din multele alte locuri pe care le-am dedicat și altor oameni, proiecte, vise. Scopul meu în viață mi l-am definit în sfârșit: este acela de a mă cunoaște pe mine astfel încât să pot sta fără draperii pentru a găsi loc în mine tuturor lucrurilor care contează…pentru mine!

 

Programele Life Coaching te așteaptă!

Despre obiective, idealuri, intenții și realism, voi împărtăși mai multe începând din mai 2018, în cadrul programului Life Bootcamp și din luna septembrie 2018 in cadrul programului Life Practioner. Găsești aici calendarul și poți descărca de aici broșura, ca să te pui la curent cu Școala și Clubul de Coaching Pragmatic, altfel zis, ca să poți beneficia din plin de ampla parte practică, experiențială, a stilului de viață și de lucru despre care noi, echipa ProgSquad, al cărei nucleu îl formăm eu și colegii mei mentori coachi, Ciprian și Iulia, vorbim în articole precum cel pe care tocmai îl citești.

Vino la programul Pragmatic Life Coaching BootCamp care își deschide porțile în luna mai a acestui an, înscrie-te până pe 20 februarie (formular) pentru a beneficia de ofertele Early booking (broșura oferte), și hai să înveți să găsești întrebările cu adevărat puternice pentru a începe să te înțelegi pe tine însuți.

Vom parcurge informații privind:

  1. fundamentele coaching-ului;
  2. abilitățile legate de ascultare;
  3. abilitățile legate de adresarea întrebărilor;
  4. abilitățile legate de comunicare.

Vino la programul Pragmatic Life Coaching Practitioner care își deshide porțile în luna septembrie a acestui an, înscrie-te până pe 20 februarie (formular) pentru a beneficia de ofertele Early booking (broșura oferte), și hai să inveți cum să practici coaching-ul în orice circumstanțe.

Vom parcurge informații privind:

  1. relația de coaching;
  2. identificarea potențialului propriu și al celorlalți;
  3. comunicarea autentică, sinceră;
  4. facilitarea învățării;
  5. puterea rezultatelor.

Adresează(-ți) întrebări puternice!

Primele întrebări cu adevărat puternice mi le-am adresat după sesiunile din programul Pragmatic Coaching Bootcamp iar pentru a-i cunoaște în sfârșit pe cei din mediul vieții mele am urmat sesiunile din programul Pragmatic Coaching Practitioner. “Scopul în viață” mi l-am definit în programul de Master.

Vino să ne facem planuri împreună în acest an și hai să-ți urmezi în sfârșit calea!

Conecteazǎ-te cu noi și intrǎ în rețeaua de prieteni și parteneri ai

Clubului si Scolii de Coaching Pragmatic!

Formular inscriere Club

Broșurǎ programe Pragmatic Coaching School

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

0726.994.021

https://pragmaticcoaching.progsquad.ro

https://pragmaticcoaching.progsquad.ro/articles/bogdan-gradinaru

https://www.facebook.com/PragmaticLifeCoach/