Folosim cookies exclusiv pentru a va asigura cea mai buna experienta in utilizarea sitului nostru. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate apăsând pe butonul "Află mai multe".

  • +40 728 840 309
  • +40 727 776 787
  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Life Coaching Pragmatic
Life Coaching Pragmatic

Moș Nicolae și Moș Crăciun – modele de leadership

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Te-ai gândit vreodată că cei doi Moși reprezintă de fapt un model de leadership? Poate cel mai trainic model intâlnit vreodată, utilizat de secole? Un model care angrenează în fiecare an, în luna Decembrie, milioane de oameni?

Acești leaderi creați de imaginația umană, având la bază un sâmbure de existență, reușesc să delege anual activități spre satisfacerea celor cunoscuți. Și totul, fără a comunica în vreun fel cu ei! Au reușit să creeze un mecanism care se rotește de la sine cu periodicitate, fără a interveni în vreun fel, fără a schimba vreo piesă în tot acest angrenaj. Entuziasmul și încurajarea sunt naturale și se află în perioada sărbătorilor la un nivel atât de înalt, încât oamenii decid de unii singuri, să îmbrace straiele simbolice ale acestor leaderi și să continue o tradiție de secole.

Tot ce se dăruiește în luna Decembrie se face în numele lor, menționându-i cu zâmbetul pe buze. Dacă nu îmbracă straiele lor, se vor regăsi cu siguranță persoane care să confirme că s-au intâlnit cu cei doi și au fost delegați să împartă cadouri și asta cu un singur scop: pentru a dărui fericire și împlinire celor cunoscuți. Totul atât de simplu dar cu impact al cărui rezultat îl așteptăm timp de 12 luni.

Este un model de leadership pur, care demonstrează faptul că leaderii nu trebuie să existe fizic atâta timp cât viziunea și direcția lor este bine definită. Un model de leadership creat până la urmă de fiecare dintre noi, un model la care contribuim an de an și încercăm să-l îmbunătățim fără să ni se solicite acest lucru. Iar împlinirea este grozavă atâta timp cât scopul este atins: zâmbetul celorlalți.

În Decembrie cu toții ne transformăm și preluăm acest model de leadership, ne place să-l jucăm, să-l îmbrățișăm și asta pentru că nu ne dă ocazia să ne gândim la consecințe mai puțin plăcute. Totul este de o naturalețe care nu poate creea decât lucruri pozitive. Responsabilitatea este una singură și anume, să fii cuminte. Dar știm că cei doi Moși mai fac și excepții pentru că ne-au demonstrat de-a lungul timpului acest lucru. Fericirea fiecăruia dintre noi rămâne pentru ei scopul unic.

În această perioadă, ai din nou ocazia să îmbraci straiele acestui model de leadership. Fă acest lucru cu aceeași dezinvoltură ca și în anii precedenți. Motorul care ține viu acest model, este impactul pe care acțiunile tale îl au asupra celor apropiați. Fii un Moș! Fii un Leader! Și nu în ultimul rând, încurajează-i pe cei care vin din urma ta, să îmbrățișeze la rândul lor, acest model de leadership.