We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. For more information please read our privacy policy by pressing the "More" button.

  • +40 728 840 309
  • +40 727 776 787
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Pragmatic Life Coaching
Pragmatic Life Coaching

De vorbă cu viața - Pragmatic Life Coaching

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

De vorbă cu viața - Pragmatic Life Coaching

Lumea pe care am creat-o este un proces al gândirii noastre. Nu poate fi schimbată fără a ne schimba gândirea.” – Albert Einstein

Prin coaching pragmatic, vei reuși să preiei controlul propriei vieți, să revii în locusul intern de control și să îl elimini pe cel extern din viața ta care îți oferă în acest moment acel sentiment fals de confort. Cel mai important este să credem în noi înșine, în propriul potențial, în propriile decizii, să ne asumăm complet viața pe care o scriem zilnic, să fim autentici cu noi înșine dar și cu cei cu care interacționăm și să generăm rezultatele care să ne îndeplinească visurile. Autorul este doar unul: TU!


Mi-am invitat Viața la o discuție în urmă cu ceva timp în urmă și nu mai știam dacă informațiile împărtășite între noi le-am catalogat drept „strict confidențiale”.  Dar am decis să trec peste reguli și să vă suflu din concluziile acelei întâlniri pentru că mă simt în mijlocul mării, adică...liber.

Bună Viață, ești frumoasă!

IC: Bună viață, ești frumoasă! Îți mulțumesc că ai acceptat să ne întâlnim. Mereu m-am gândit la acest moment. Ți-am mai spus că ești frumoasă? Nu înteleg de ce uneori ești catalogată ca fiind nesuferită și dificilă. Mie îmi pari frumoasă.

V: Astăzi sunt frumoasă pentru că ăsta este modul în care tu mă vezi în acest moment. Nu este pentru prima dată când ne întâlnim. Zilnic îți sunt alături și nu tot timpul m-ai văzut frumoasă... dacă dorești, ne putem uita într-o carte să ne readucem aminte împreună de astfel de momente.

IC: Da, da! Vreau! Ce îmi poți citi din această carte despre ce îmi rezervă viitorul? Măcar fragmente dacă nu ai prea mult timp.

V: Timp am, atât cât ai și tu. Dar hai să ne uităm în carte.

Viața  strânse la piept cartea înainte de a o lăsa să alunece pe masă. Coperțile cărții aveau colțurile roase, iar unele pagini erau îndoite. Nu era chiar imaginea pe care mă așteptam să o văd iar Viața părea mai îmbătrânită acum. După un oftat adânc, deschise pe la începutul cărții.

V: Aprilie 1988 – momentul în care ai început să refuzi să mai mergi la cămin.

O pagină de carte plânsă, peste care timpul părea să-și fi lăsat amprenta, cu câteva rânduri haotice și foarte multe semne de întrebare.

V: Septembrie 1991 – momentul în care ai simțit pentru prima dată emoții puternice pentru o fată,colegă de grădiniță.

O pagină albă, luminoasă, cu multe paragrafe frumos alineate și foarte multe semne de exclamare.

V: Septembrie 1993 – un amalgam de emoții în prima zi de școală.

O pagină încarcată cu...

O întrerup brusc încercând să schimb pagina dintr-un reflex generat de curiozitatea de a ajunge la viitor.

IC: Da, îmi aduc aminte, nu vreau să recitesc aceste pagini, vreau să ajungem la ce îmi rezervi pentru viitor. Căci știu că tu ai mereu ceva pregătit pentru noi! Spune-mi, despre ce este vorba? Hai să ne uităm la acele pagini, te rog!

Viața se uită pentru scurt timp la mine după care dădu deodată mai multe pagini. Ajunse la ziua în care stăteam de vorbă cu ea. Era o pagina scrisă pe jumătate, cu mai multe tăieturi, texte scrise cu nuanțe de cerneală diferite.

V: Aici este prezentul, ultima filă din carte, nu există niciun viitor.

IC: Cum să nu existe?!

Am luat cartea de pe masă și am dat paginile. Toate erau albe, imaculate, nici măcar un punct pe ele. Așteptau parcă să fie scrise.

IC: De ce, de ce nu e nimic în viitor?

V: Pentru că acesta nu a fost încă scris. Nu eu sunt autorul cărții despre viața ta, tu ești acela. Eu doar culeg amintiri și le înșir pe aceste pagini pentru a-ți aduce aminte de momentele pe care le-ai creat prin prin deciziile și acțiunile tale. Tu îți scrii viitorul, pentru că ești singurul care poate decide pentru el.

IC: Dar...dar mi s-a spus că nu toate depind de noi, că destinul ne este scris deja și că noi doar călcăm pe momente deja scrise. Mi-au vorbit de cruci pe care le vom duce în spate, de oameni care ne vor răul, de acceptarea situațiilor în care ne aflăm pentru că așa a fost scris să fie... mi-au spus că ești singura care îmi poate dezvălui momente din viitor, tu, destinul si Dumnezeu. Și tu, tu nu ai nimic pentru mine, doar pagini goale...îmi pari mai urâtă acum!

Viața se întorsese pentru un moment cu spatele la mine, moment în care m-am simțit gol. Era un sentiment pe care îl mai simțisem și în trecut când ea nu îmi mai părea frumoasă. Mi-am cerut iertare și am rugat-o să îmi explice în continuare.

V: Uite, gândește-te la viitor. Vei vedea pe aceste pagini albe umbrele gândurilor și visurilor tale. Sunt umbre ce se vor transforma în cuvinte ca urmare a deciziilor și acțiunilor tale. De ceea ce se va așterne pe aceste pagini ești direct responsabil. Iar eu voi fi...așa cum vei decide tu să mă vezi. Orice propoziție de pe aceste pagini sunt deciziile tale. Orice frază reprezintă o înșiruire de acțiuni pe care le vei întreprinde. Orice semn de întrebare sunt nelămuririle pe care le vei avea. Orice semn de exclamare reprezintă fericirea și emoțiile pozitive pe care le vei simți. Orice punct este o etapă încheiată. Orice linie de dialog este începutul unei noi perioade din viața ta. Punct și virgulă va dezvălui temerile și fricile tale iar virgula toate ezitările pe care le vei avea. Când trei puncte se vor așterne pe foaie, să știi că acela este un moment de deznădejde și visuri sabotate. Toate, dar toate aceste pagini vor scrie concluziile vieții tale într-un cuprins. De cum va arăta acesta, este tot decizia ta. Eu nu îți pot vorbi de viitor, pentru că încă nu l-ai scris. Prin acțiunile și deciziile tale îți asumi viitorul iar acest lucru nu-l va putea face nimeni în locul tău. Caută mereu să stai în locusul intern de control pentru că doar așa îți vei putea accepta trecutul, controla prezentul și îți vei putea scrie viitorul pe care îl visezi. Va veni o zi în care îmi vei cere să ne întâlnim din nou față în față și vom putea să ne uităm pe cuprins. Și știu că îți dorești, ca în toate paginile cărții tale, să găsești multe semne de exclamare. Îți doresc să le aduni. Dacă în acest moment nu îți face plăcere să recitești la nesfârșit paginile deja scrise, este momentul să faci o schimbare, să faci pași pentru a deveni TU cel îmbunătățit! Momentul cel mai oportun pentru a face un pas către asta, este momentul prezent. Uite! Pagina de astăzi încă nu a fost încărcată complet! Scrie-i finalul acum și treci la următoarea pagină urmându-ți mereu calea pe care ai visat-o.

Am îmbrățișat Viața și mi-am luat la revedere de la ea cu un zâmbet larg pe față. Am urmărit-o până când am pierdut-o din priviri. Când m-am întors, am observat cartea pe masă. Avea un semn de exclamare care încheia o propoziție simplă în josul paginii: „ Acum, cartea îți aparține. Ne vom reîntâlni să ne bucurăm de cuprins împreună. Umple-o zilnic cu semne de exclamare!


De ce Pragmatic Life Coaching?

Prin coaching pragmatic, vei reuși să preiei controlul propriei vieți, să revii în locusul intern de control și să îl elimini pe cel extern din viața ta care îți oferă în acest moment acel sentiment fals de confort. Cel mai important este să credem în noi înșine, în propriul potențial, în propriile decizii, să ne asumăm complet viața pe care o scriem zilnic, să fim autentici cu noi înșine dar și cu cei cu care interacționăm și să generăm rezultatele care să ne îndeplinească visurile. Autorul este doar unul: TU!

Despre decizii rapide, decizii lente, vom discuta și în cadrul întalnirii clubului Pragmatic Coaching din 15 februarie (locuri limitate – pentru înscriere click AICI).

 

Programele Școlii Pragmatic Coaching

Vă invit să intrați în contact cu:

Pentru detalii privind programele de dezvoltare personală și profesionale, poți consulta calendarul programelor și ai acces la broșura ce cuprinde detalii despre acestea și despre ofertele de primăvară valabile până la data de 20 Februarie 2018 sau mă poți contacta la numărul de telefon 0726.994.021. Deoarece sunt programe elitiste de dezvoltare, mentionez că locurile sunt limitate deoarece programele Școlii Pragmatic Coaching sunt orientate pe calitate și nu pe cantitate.

Locuri libere disponibile:

Mai multe detalii despre Școala și Clubul de Coaching Pragmatic sunt disponibile pe site-ul https://pragmaticcoaching.progsquad.ro

Te așteptăm să ni te alături!

Cu drag,

Viața