We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. For more information please read our privacy policy by pressing the "More" button.

 • +40 728 840 309
 • +40 727 776 787
 • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Pragmatism in the Software World

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

What is the place of pragmatism in the virtual world of software and technology? How can this concept, which deals almost exclusively in reality and results, in the “hardware” of life, be applied in the abstract domain of software? How can “pragmatic” be an attribute of any part of a domain such as software where it is acceptable to say that projects consistently run grossly over the originally estimated time and budget?

Focus your growth!

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

Nevoia de a controla

Nevoia de a controla și credințele personale despre abilitatea proprie de a influența ceea ce ni se întâmplă și rezultatele pe care le obținem este nucleul provocării responsabilității, a doua provocare de coaching executiv pragmatic pe care o descriu în cartea “Provocări și echilibru în coaching executiv pragmatic”.

Am prezentat în carte încrederea, fața luminoasă a controlului, cât și efectul bumerang pe care liderii îl generează, în mediile lor profesionale, cu cât utilizează mai mult bagheta controlului. Am oferit și un instrument de conștientizare a tendințelor individuale către control, la lucru: matricea responsabilității.

Show your true nature!

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

Provocarea ca instrument de motivare către depășirea limitelor

În coaching, folosim provocarea ca instrument de motivare către depășirea limitelor impuse de ceilalți, de mediu sau de noi înșine.

Am vorbit despre provocările în coaching executiv pragmatic în prima mea carte, "Provocări și echilibru în Coaching Executiv Pragmatic", publicată înainte de pandemie. Tot acolo am descris și echilibrul, soluția de armonizare a provocărilor și de canalizare a energiei lor către rezultate.

Vremea a trecut, lumea s-a închis, o puzderie de temeri au traumatizat conștiința colectivă, întâi despre sănătate, apoi despre siguranța vieții, amenințată de un război care, deși pe alte meleaguri, a părut că ajunge peste tot prin lume, măcar la nivel mediatic, facilitat de interconectivitatea pe care tehnologiile de azi ne-o oferă.

Lumini și umbre - viața prin coaching pragmatic
Lumini și umbre - viața prin coaching pragmatic

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

Mediul în care trăim este răspunzător, într-o oarecare măsură, de peisajul întunecat în care pare, în prezent, pictată viața, în plină primăvară a anului 2020.
Cu toate acestea, fiecare avem responsabilitatea individuală de a discerne.
Lumina există înainte să apară umbra. Și, îndată ce privești în față umbra, descoperi lumina de dincolo de ea. Oriunde apar umbrele, există și lumina. Depinde de fiecare dintre noi să o căutăm, să o găsim și să o oferim și altora.
Soluția peisajului întunecat care ne temem că ne-a acoperit prezentul se găsește în puterea de a spera și de a continua înainte, către viitor, a fiecăruia din noi.
Tu cum recunoști lumina din viața ta? Cum îndepărtezi umbrele?


Stabilitate și schimbare - viața prin coaching pragmatic
Stabilitate și schimbare - viața prin coaching pragmatic

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

A tinde către o zonă de confort, în care totul este previzibil și puține surprize ar putea să tulbure aparenta stabilitate este o dorință umană veche de când lumea.

Stabilitatea implică siguranță, predictibilitate, liniște, împlinire.

Însă, așa cum energia, în natură, nu se pierde și nu se câștigă, doar se transformă, la fel zonele noastre de confort evoluează și se schimbă, așa încât să acomodeze dinamica transformărilor externe și, desigur, creșterea noastră personală.

Schimbarea este la fel de importantă ca și stabilitatea. Echilibrul între stabilitate și schimbare generează prosperitate sustenabilă și creștere asumată.

Cum arată, pentru tine, zona de confort? Cum faci față schimbărilor?


Pachete Achiever de Coaching Pragmatic

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

 

Te întâlnești zilnic cu provocări la tot pasul. Te gândești că nu ai cum să faci tot ceea ce îți propui. Fie că te afli la muncă sau acasă. Scopul este să îți îmbunătățești modul de viață, să îți depășești temerile și îngrijorările relativ la obstacolele cu care te confrunți. Mereu ai câte o idee pe care vrei să o pui în practică, dar parcă nu găsești energia sau timpul necesar. Mai tot timpul te ocupi de problemele altora și le neglijezi pe ale tale.  Ai vrea să faci și câteva lucruri pentru tine însă nu primești suportul necesar din exterior. Cei din jur sunt sceptici, îți zic că nu se poate, te îndeamnă să te liniștești.

Sunt multe opțiuni pe care le poți aplica pentru a-ți îndeplini propriile obiective. Își poți dezvolta un stil de viață în care să faci sport constant, să mergi cu plăcere la locul de muncă și să îți diversifici viața prin a descoperi noi provocări. Prin coaching pragmatic, ai șansa de a-ți alege unul dintre pachetele Achiever, acesta fiind un prim pas în atingerea obiectivelor pe care ți le propui.

doors 1613314 1920

Pachetul de coaching “Dezvoltă o viață activă fără efort”

Ai ceva probleme cu sănătatea. Te simți epuizat la finalul fiecărei zile în care mergi la muncă, folosești zilele de weekend pentru a te odihni. Vrei să practici un sport, vrei să te antrenezi regulat ca să te menții în formă. Însă te lovești de o multitudine de motive care te împiedică să treci la acțiune.

În primul rând nu ai timp, nu vezi cum ai putea integra în programul tău de zi cu zi o oră de sport. Când te întorci de la job ești deja obosit, nu prea mai chef de nimic, vrei să se termine ziua cât mai repede. E complicat să te ții de un program pentru a merge regulat la sala de sport. Nu ai nici motivația necesară de a te ține de o rutină care implică dezvoltarea unei vieți active.

De asemenea, te afli și în așteptarea unor ocazii pentru a te apuca de sport, fie vrei să mergi la sală la început de an, fie aștepți să se încălzească afară, fie aștepți să mergi cu un prieten care a promis că te va însoți și te bazezi pe el că se va ține de cuvânt.

Timpul trece și încă nu ai apucat să faci ceva relativ la subiect. Până la urmă este o problemă de voință. Mereu găsim timp pentru activitățile pe care ne dorim cu adevărat să le facem.

Prin provocarea “Dezvoltă o viață activă fără efort”, cu ajutorul unui coach, ai posibilitatea să îți definești un program de sport pe care să îl integrezi cu ușurință în rutina ta săptămânală. Numai prin derularea unor acțiuni specifice poți face ca lucrurile să se întâmple!

softball 372979 1920

Fă primul pas! Intră pe Pragmatic Coaching Shop și achiziționează pachetul “Dezvoltă o viață activă fără efort”!

Pachetul de coaching „Supraviețuiește în fiecare zi la lucru”

Job-ul ocupă o mare parte din timpul pe care îl avem la dispoziție în decursul vieții noastre. Profesia pe care o urmăm este importantă pentru noi întrucât ne oferă mai multe satisfacții precum apartenența la un grup, capacitatea de a construi ceva. Îți place job-ul tău, mergi cu plăcere la muncă și îți desfășori activitățile.

Îți faci treaba într-un mod profesionist, ești punctual și te ocupi mereu de responsabilitățile tale din proiecte. Probabil că mergi la locul de muncă și nu te simți apreciat de către colegi sau de către manageri.

Mediul în care îți desfășori activitatea nu este tocmai prietenos, nu se încurajează competiția constructivă, pozitivă. Oamenii urmăresc posturi superioare, măriri de salariu sau își caută un alt loc de muncă. Ai impresia că este necesar să supraviețuiești la muncă, ești mai mereu stresat, iar nivelul de energie este scăzut.

Având în vedere că schimbarea pornește de la noi, cu ajutorul provocării “Supraviețuiește în fiecare zi la lucru”, îți poți transforma zilele de la muncă. Creează-ți un spațiu de lucru potrivit cu nevoile tale, cu personalitatea ta și cu dorințele tale în materie efort. Acțiunea este cuvântul de ordine în ceea ce privește schimbările din viața noastră. Doar prin efort susținut, asumare personală și acțiuni concrete ne putem croi un destin care să și ne placă. Ar fi de preferat să mergem cu plăcere la locul de muncă, să învățăm constant, să ne dezvoltăm și să producem lucruri cu adevărat valoroase pentru noi și pentru job-ul nostru.

battle 1846807 1920

Începe acum! Intră pe Pragmatic Coaching Shop și achiziționează pachetul Achiever “Supraviețuiește în fiecare zi la lucru!”.

Pachetul de coaching „Pune-ți visul în practică”

Toți avem visuri la un moment dat. Începând din copilărie când ne doream să fim piloți de curse sau astronauți. Aveam impresia că cerul este limita, orice se putea face. În liceu visam să devenim doctori sau avocați, ne doream să avem cariere de prestigiu în domenii academice. În anii facultății ne-am intersectat cu mirajul start-up-urilor, al imperiilor construite din nimic. Însă vedeam doar finalul, doar laurii și aprecierile pe care le-am fi primit în cazul în care am fi reușit să ne ducem visul la bun sfârșit.

Până la urmă, orice vis rămâne la stadiul de vis fără muncă, pasiune și acțiuni concrete. Pragmatismul stă la baza împlinirii dorințelor pe care le avem. Este important să îți explorezi motivațiile reale înainte să te aventurezi într-o călătorie.

Poate îți dorești să mergi într-o vacanță de vis, însă nu ai avut timp să te ocupi de asta. Sau poate te-ai săturat să lucrezi într-o corporație și vrei să începi o afacere proprie, însă nu prea știi ce presupune asta, nu ești sigur de pașii concreți pe care ar trebui să îi urmezi pentru a deveni antreprenor.

Prin life coaching pragmatic, noi te provocăm să faci primii pași în călătoria ta, oricare ar fi, poate fi un obiectiv personal sau profesional. Este importantă parcurgerea pașilor intermediari.

Scopul acestor provocări de coaching de o lună este derularea unor acțiuni specifice, pragmatice, menite să ducă la îndeplinire obiectivele propuse. Au în vedere și obținerea unor rezultate rapide.

start 1414148 1920

Prin achiziționarea pachetului “Pune-ți visul în practică” vei fi făcut primul pas în definitivarea unor acțiuni concrete către visul tău.

Cum să începi?

curge întrebările de self-coaching de mai jos și trimite-mi răspunsurile la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 • Ce înseamnă provocările pentru tine?
 • Cum abordezi provocările din viața ta?
 • În ce măsură îți atingi obiectivele pe care ți le propuPari?
 • Cum știi că obiectivele pe care ți le propui sunt măsurabile?
 • Ce anume înveți din provocările tale?

De asemenea, intră în Pragmatic Coaching Shop și din secțiunea Pachete Achiever alege provocarea care se potrivește cel mai bine pentru tine.

Prin parcurgerea provocărilor de coaching îți vei defini un mod de lucru personal pe care îl poți extinde și către alte zone de interes pe care le ai!


Kitul Achiever de coaching pragmatic
Kitul Achiever de coaching pragmatic

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Știința din spatele magiei în coaching

De când lucrez coaching, pentru clienți individuali și pentru companii, am întâlnit o varietate de întrebări și nedumeriri, referitor la ce înseamnă, de fapt, acest coaching pragmatic, ce se face, în sesiunile noastre individuale sau de grup, de coaching, cum funcționează, de ce funcționează și, mai ales, de ce să achizițoneze cineva servicii de coaching, mai ales că, așa cum eu și colegii mei explicăm adesea, coachul nu dă efectiv soluții, ci face niște chestii acolo – greu de descris, deci oarecum magice – care îl ajută pe client să ajungă singur la soluții.

Cele mai sceptice sunt persoanele care și-au petrecut tinerețea în primii ani de după revoluție, când capitalismul era un vis care pentru unii creștea profitabil văzând cu ochii, iar pe alții îi lăsa nedumeriți: pe de o parte, conștienți că rigiditatea și uniformizarea extreme nu mai sunt obligatorii, pe de altă parte, temători față de libertatea profesională și nu numai, pe care noua realitate socio-economico-politică o promitea.

Ce au a face România postdecembristă și coachingul pragmatic al zilelor noastre?

La o primă vedere, nimic.

La o analiză aprofundată, însă, descoperim cum moștenirea culturală a decadelor – multe – de societate colectivistă și-a lăsat o amprentă pronunțată în mentalul colectiv mioritic, care, azi, la 30 de ani distanță de momentul acela de turnură vizibilă către un alt destin, influențează încă percepția pe care noi, românii, o avem față de ce înseamnă expertiză, specializare, profesionalism. Iar asta face dificil pentru unele profesii care nu existau acum 30 de ani, aici, în România, să își ofere serviciile multor persoane care ar avea din plin nevoie de ele.

Coachingul este o astfel de profesie. Unii o compară cu terapia (“mersul la psiholog”), astfel că o resping pentru că nu vor să pară, în comunitățile încă tributare mentalității colectiviste – că au nevoie de „doctor pentru cap“. Alții o compară cu spiritualitatea, astfel că o resping pentru că nu vor să fie asociați cu numeroasele seminarii, disponibile acum la tot pasul, de „conectare cu Sinele profund”, “curățarea aurei”, “vindecare prin unde gamma/ theta”, și altele, unele mai creative decât altele, ca și denumiri, toate sporind confuzia și neîncrederea față de reputația și respectabilitatea coachingului, ca profesie.

Cei mai mulți, însă, nu compară coachingul cu nimic, pentru că, față de specialiștii obișnuiți la care suntem obișnuiți să apelăm, când avem anumite probleme, căutând rezolvări specifice, cum ar fi medicul, avocatul, contabilul, frizerul sau cofetarul, coachul pare a nu fi expert în ceva, așa că… de ce și-ar pune, oricine, întrebări despre la ce i-ar fi de folos un coach, din moment ce coachii în sine nu se străduiesc să-și etaleze superioritatea profesională, așa cum suntem obișnuiți să facă, local, oamenii care vând servicii și ne rezolvă problemele, contra cost?

Coachingul a apărut în România postdecembristă, ceea ce îl face tare tânăr și suspect pentru aproape oricine a învățat, atunci, să definească profesionalismul prin numărul de ani de experiență al practicantului și prin directivitatea soluțiilor. Un specialist – în accepțiunea colectivistă – este cineva care îți spune ce să faci, îți dă o soluție, pe care tu, că îți place sau nu, o aplici. Dacă soluția ți-a rezolvat problema, specialistul deduci că este bun. Dacă nu, nu.

Iar coachii – vorbim despre cei profesioniști, care au formări și portofoliu de clienți și activități care îi recomandă ca și specialiști în coaching – nu dau soluțiile! Ei doar pun întrebări, stau de vorbă cu tine, clientul, săptămână de săptămână sau poate mai rar… și uite că ei afirmă că în felul acesta, ei te vor ajuta să afli răspunsul durerilor cu care te-ai dus la ei. Păi dacă tu ai ști să-ți găsești singur soluțiile, de ce te-ai mai duce la un coach?

Departe de mine gândul de a încerca măcar un răspuns universal pentru această întrebare. Empatizez însă cu toate persoanele care ajung să se întrebe asta, pentru că și eu am oscilat multă vreme, înainte de a îmi alege, pentru mine, un coach cu care să lucrez. Deși eu însămi sunt coach și cunosc utilitatea meseriei.

Ce pot însă face este să răspund despre coachingul pragmatic, stilul de coaching pe care îl practicăm eu, colegii mei și coachii care se formează la noi, la Școala de Coaching Pragmatic.

Kitul de coaching pragmatic

Noi lucrăm individual prin pachete de sesiuni de coaching, toate având obiective clare și măsurabile. Numărul și durata sesiunilor depind de problema clientului. Se găsesc în magazinul nostru online mai multe informații despre pachetele de coaching pragmatic.

Cele mai ușor de folosit pachete, ca durată, implicare și investiție, sunt pachetele Achiever de coaching pragmatic. Le-am numit așa, pentru că acestea îl ajută pe client să obțină niște rezultate specifice, în decurs de o lună calendaristică. Clientul se întâlnește cu coachul (sau vorbește pe skype sau la telefon) de 4 ori, timp de 30 de minute și are de lucrat exerciții specifice pe care coachul i le explică, atât la începutul lunii, cât și apoi, săptămânal, în cursul sesiunilor.

Ce face pachetele noastre Achiever eficiente, în afară de temele clare și măsurabile (Dezvoltă o viață activă fără efort, Supraviețuiește în fiecare zi la lucru, Pune-ți visul în practică), este Kitul de coaching pragmatic, care însoțește toate pachetele noastre individuale de coaching.

Dezvoltă o viață activă

Supraviețuiești în fiecare zi la lucru

Pune ți visul în practică

 

Kitul de coaching pragmatic conține 10 instrumente de învățare, fiecare putând fi utilizat de către client și după finalizarea pachetului Achiever:

 1. Tutorial “Bine ai venit la prima ta experiență de coaching pragmatic!
 2. Self-coaching ghidat “Bune practici în definirea obiectivelor tale pentru coaching
 3. Tutorial “Bucură-te de Top 10 beneficii din experiența ta de coaching pragmatic
 4. Self-coaching ghidat “Serviciile de coaching pragmatic – cum să alegi soluția potrivită nevoilor tale”
 5. Tutorial “De la gând la acțiune – pune în practică soluțiile găsite prin coaching
 6. Calendar pragmatic – Asistentul tău personal pe parcursul experienței de coaching pragmatic
 7. Pin/ Badge/ Abțibild “Pragmatic Coaching Winner
 8. Tutorial “Beneficiază din plin de pachetul Achiever”
 9. Self-coaching ghidat “Cum să-ți completezi logul de coaching pragmatic în 5 minute/zi”
 10. Discurs motivațional de la coach: “Ai ajuns atât de departe!”

Rolul kitului de coaching pragmatic este de a îl susține pe client, pas cu pas, în a învăța cum să rezolve acele teme pentru care a apelat la coach.

Coachingul pragmatic, în esență, nu este magie. Are o bază științifică amplă în mai multe domenii ale cunoașterii umane. Coachul pragmatic reușește să îl ajute pe client, fără a îi impune o soluție, tocmai pentru că el, coachul, cunoaște și aplică o varietate de instrumente de învățare și de management al schimbării individuale.

Kitul de coaching pragmatic este o mică parte din cutia de instrumente a coachului, pe care i le pune la dispoziție clientului și îl asistă în a le utiliza cu succes! Aruncă un ochi atent peste cele 10 instrumente de învățare! Câte situații crezi că ai putea să abordezi, mai bine decât faci în prezent, dacă ai ști să utilizezi la adevărata lor valoare toate acele 10 instrumente? Răspunde-ne prin comentariu la acest articol sau, și mai bine, dă-ne un mail la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. și începe, astfel, primul tău dialog despre coaching pragmatic!


Pune-ți visurile în practică prin Coaching Pragmatic!

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

Toți visăm la ceva anume la un moment dat. Face parte din natura umană ca orice persoană să viseze și să își dorească să facă ceva măreț sau să călătorească undeva exotic sau într-un loc îndepărtat. Diferența dintre persoanele care își pun visurile în practică și cele care nu fac asta este reprezentată de capacitatea unor oameni de a fi pragmatici și de a trece la acțiune. Prin Coaching Pragmatic explorăm multitudinea de posibilități prin care o persoană își pune visurile în practică.

sunrise 1014712 1920

Cine te întorci din vacanță?

Visurile pot fi de mai multe tipuri. De la pilot de avion, CEO-ul unei mari companii, educator, sportiv de performanță sau politician la doctor, scafandru sau cântăreț. Există o paletă largă de dorințe pe care oamenii le au în decursul vieții. Imaginația minții umane este infinită și diversă. Unul dintre visurile predilecte ale oamenilor este cel de a călători în diverse destinații turistice.

Multitudinea de posibilități și avansarea rapidă a tehnologiei a făcut călătoria o activitate aproape la îndemâna oricui. Destinațiile îndepărtate și exotice au devenit mai accesibile și mai dezirabile pentru călătorii amatori. Călătoria este o formă de relaxare, detașare și explorare a unor locuri, medii și culturi noi.

Însă, pentru multă lume vacanța reprezintă o formă de a scăpa pentru câteva zile sau săptămâni de la locul de muncă. Motivul principal al unei vacanțe fiind pauza de la job și nu neapărat bucuria unei experiențe noi și provocatoare.

Înainte să plecăm în concediu suntem exuberanți și nerăbdători. După ce ne întoarcem după o vacanță, devenim triști deoarece am revenit la „viața cotidiană” și la responsabilitățile zilnice. Atunci este momentul în care nu ne mai întrebăm ce efect a avut concediul asupra noastră, atunci nu mai întrebăm cine ne întoarcem din vacanță.

În ziua de azi planificarea unei călătorii a devenit o activitate predilectă pentru amatorii de experiențe noi. Apelăm la planificarea concediilor deoarece:

 1. Dorim să ne relaxăm.
 2. Ne bucurăm de schimbarea peisajului, chiar și pentru câteva zile.
 3. Vedem locuri interesante și întâlnim persoane noi.
 4. Observăm culturi și stiluri de viață diferite.

Cum analizăm cine ne întoarcem din vacanță prin Coaching Pragmatic?

Este important ca atunci când ne întoarcem din concediu să urmăm un proces sustenabil de reflecție și să identificăm eventualele elemente cu care am rămas din respectiva vacanță și cum le putem folosi pentru a ne face zilele de la job mai ușoare.

plane 841441 1920

Ce acțiuni putem aplica prin Coaching Pragmatic?

Cum am menționat și mai sus, reflecția este un mecanism foarte bun de conștientizare a lucrurilor pozitive, sănătoase pe care le-am acumulat de-a lungul unei vacanțe.

Conștientizarea în sine reprezintă un element central în Coaching Pragmatic, fiind un catalizator vital între starea noastră inițială și acțiunile pe care le vom întreprinde pe viitor. De asemenea, ne putem gândi și la faptul că, în trecut, nu toată lumea avea posibilitatea să călătorească, iar, astăzi, fiind relativ facil să călătorim, putem aprecia cu atât mai mult diversele oportunități de călătorie și explorare.

Recunoștința reprezintă o altă caracteristică specifică Coachingului Pragmatic.

photoshop 2845779 1920

Coaching Best Practices

 1. Observă

Începe prin a observa ce stare de spirit ai înainte de a pleca în concediu și cu ce stare de spirit te întorci. Îți poți nota pe un carnețel gândurile care îți trec prin minte pentru a le putea compara ulterior.

 1. Conștientizează

Gândește-te la beneficiile pe care ți le-a furnizat concediul și conștientizează modurile diverse prin care poți profita la maximum de aceste beneficii, îmbogățindu-ți astfel zilele de la job.

 1. Apreciază

Practică recunoștința și valorizează mereu experiențele și locurile noi. Au existat vremuri nu de mult apuse când călătoria constantă nu era accesibilă tuturor. Faptul că acum acest lucru a devenit posibil este un lucru demn de recunoscut, apreciat și prețuit.

 1. Acționează

Caracterul pragmatic al coachingului este acela de a îndrepta atenția omului spre acțiune și spre a-l ajuta pe acesta să își definească pași concreți pe care acesta să îi urmeze în călătoria sa spre a-și pune visurile în practică. În cele din urmă acțiunea este componenta pragmatică în coaching, fiind partea esențială din proces prin care lucrurile se pun în mișcare și generează schimbare.

 1. Explorează și învață

În timp ce acționăm este important să și explorăm diverse perspective din care să învățăm lucruri noi în baza cărora să întreprindem noi acțiuni provocatoare.

tropical 1651426 1920

Cum să începi?

Parcurge întrebările de self-coaching de mai jos și trimite-mi răspunsurile la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 • Ce criterii parcurgi în momentul în care îți alegi vacanța?
 • Cum îți planifici vacanța?
 • Ce înseamnă pentru tine o vacanță?
 • Cum valorizezi experiența unei vacanțe?
 • Cum te simți după prima zi la muncă imediat după concediu? Dar după prima săptămână?
 • Cu ce alte lucruri completezi categoria de “visuri”?
 • Cum îți pui visurile în practică, de obicei?

Răspunsurile acestor întrebări reprezintă începutul unui proces de coaching sustenabil, menit să focuseze pe acțiuni concrete, corelate cu explorare, conștientizare, învățare și recunoaștere a rezultatelor. Provocarea de coaching pragmatic înglobează toate aceste elemente.

Dacă ești deja hotărât să aplici coaching pragmatic, sunt mai multe opțiuni prin care poți lucra cu mine, individual. Vizitează Coaching Shop și contactează-mă, pentru a te ajuta să clarifici care din variantele de lucru individual ți se potrivește cel mai bine!

Dacă preferi lucrul în grup, mai degrabă decât lucrul individual, soluția pe care împreună cu colegii mei, ți-o pot oferi, este Clubul de Coaching Pragmatic, unde, în data de 18 iulie tema întâlnirii este „Cine te întorci din vacanță?".

Clubul de Coaching Pragmatic reprezintă comunitatea în care ai ocazia să beneficiezi de experiențe de coaching de grup autentice, menite să focalizeze pe conștientizare și trecere la acțiune. Abordăm teme din următoarele specializări: life coachingexecutive coachingcoaching tehnic. Citește retrospectivele primelor 24 de întâlniri ale Clubului pentru a afla mai multe.

De asemenea, citește articolul meu despre Puterea Coachingului Pragmatic și descoperă avantajele pe care acesta le oferă.

În concluzie, prin Coaching Pragmatic visurile sunt transformate în realitate, în acțiuni concrete. Prin best practices din Coaching Pragmatic orientate pe acțiune,  te asiguri că îți vei realiza visurile. Te așteptăm la Clubul de Coaching Pragmatic!