We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. For more information please read our privacy policy by pressing the "More" button.

  • +40 728 840 309
  • +40 727 776 787
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Lumini și umbre - viața prin coaching pragmatic
Lumini și umbre - viața prin coaching pragmatic

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

Mediul în care trăim este răspunzător, într-o oarecare măsură, de peisajul întunecat în care pare, în prezent, pictată viața, în plină primăvară a anului 2020.
Cu toate acestea, fiecare avem responsabilitatea individuală de a discerne.
Lumina există înainte să apară umbra. Și, îndată ce privești în față umbra, descoperi lumina de dincolo de ea. Oriunde apar umbrele, există și lumina. Depinde de fiecare dintre noi să o căutăm, să o găsim și să o oferim și altora.
Soluția peisajului întunecat care ne temem că ne-a acoperit prezentul se găsește în puterea de a spera și de a continua înainte, către viitor, a fiecăruia din noi.
Tu cum recunoști lumina din viața ta? Cum îndepărtezi umbrele?


Stabilitate și schimbare - viața prin coaching pragmatic
Stabilitate și schimbare - viața prin coaching pragmatic

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

A tinde către o zonă de confort, în care totul este previzibil și puține surprize ar putea să tulbure aparenta stabilitate este o dorință umană veche de când lumea.

Stabilitatea implică siguranță, predictibilitate, liniște, împlinire.

Însă, așa cum energia, în natură, nu se pierde și nu se câștigă, doar se transformă, la fel zonele noastre de confort evoluează și se schimbă, așa încât să acomodeze dinamica transformărilor externe și, desigur, creșterea noastră personală.

Schimbarea este la fel de importantă ca și stabilitatea. Echilibrul între stabilitate și schimbare generează prosperitate sustenabilă și creștere asumată.

Cum arată, pentru tine, zona de confort? Cum faci față schimbărilor?


Pachete Achiever de Coaching Pragmatic

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

 

Te întâlnești zilnic cu provocări la tot pasul. Te gândești că nu ai cum să faci tot ceea ce îți propui. Fie că te afli la muncă sau acasă. Scopul este să îți îmbunătățești modul de viață, să îți depășești temerile și îngrijorările relativ la obstacolele cu care te confrunți. Mereu ai câte o idee pe care vrei să o pui în practică, dar parcă nu găsești energia sau timpul necesar. Mai tot timpul te ocupi de problemele altora și le neglijezi pe ale tale.  Ai vrea să faci și câteva lucruri pentru tine însă nu primești suportul necesar din exterior. Cei din jur sunt sceptici, îți zic că nu se poate, te îndeamnă să te liniștești.

Sunt multe opțiuni pe care le poți aplica pentru a-ți îndeplini propriile obiective. Își poți dezvolta un stil de viață în care să faci sport constant, să mergi cu plăcere la locul de muncă și să îți diversifici viața prin a descoperi noi provocări. Prin coaching pragmatic, ai șansa de a-ți alege unul dintre pachetele Achiever, acesta fiind un prim pas în atingerea obiectivelor pe care ți le propui.

doors 1613314 1920

Pachetul de coaching “Dezvoltă o viață activă fără efort”

Ai ceva probleme cu sănătatea. Te simți epuizat la finalul fiecărei zile în care mergi la muncă, folosești zilele de weekend pentru a te odihni. Vrei să practici un sport, vrei să te antrenezi regulat ca să te menții în formă. Însă te lovești de o multitudine de motive care te împiedică să treci la acțiune.

În primul rând nu ai timp, nu vezi cum ai putea integra în programul tău de zi cu zi o oră de sport. Când te întorci de la job ești deja obosit, nu prea mai chef de nimic, vrei să se termine ziua cât mai repede. E complicat să te ții de un program pentru a merge regulat la sala de sport. Nu ai nici motivația necesară de a te ține de o rutină care implică dezvoltarea unei vieți active.

De asemenea, te afli și în așteptarea unor ocazii pentru a te apuca de sport, fie vrei să mergi la sală la început de an, fie aștepți să se încălzească afară, fie aștepți să mergi cu un prieten care a promis că te va însoți și te bazezi pe el că se va ține de cuvânt.

Timpul trece și încă nu ai apucat să faci ceva relativ la subiect. Până la urmă este o problemă de voință. Mereu găsim timp pentru activitățile pe care ne dorim cu adevărat să le facem.

Prin provocarea “Dezvoltă o viață activă fără efort”, cu ajutorul unui coach, ai posibilitatea să îți definești un program de sport pe care să îl integrezi cu ușurință în rutina ta săptămânală. Numai prin derularea unor acțiuni specifice poți face ca lucrurile să se întâmple!

softball 372979 1920

Fă primul pas! Intră pe Pragmatic Coaching Shop și achiziționează pachetul “Dezvoltă o viață activă fără efort”!

Pachetul de coaching „Supraviețuiește în fiecare zi la lucru”

Job-ul ocupă o mare parte din timpul pe care îl avem la dispoziție în decursul vieții noastre. Profesia pe care o urmăm este importantă pentru noi întrucât ne oferă mai multe satisfacții precum apartenența la un grup, capacitatea de a construi ceva. Îți place job-ul tău, mergi cu plăcere la muncă și îți desfășori activitățile.

Îți faci treaba într-un mod profesionist, ești punctual și te ocupi mereu de responsabilitățile tale din proiecte. Probabil că mergi la locul de muncă și nu te simți apreciat de către colegi sau de către manageri.

Mediul în care îți desfășori activitatea nu este tocmai prietenos, nu se încurajează competiția constructivă, pozitivă. Oamenii urmăresc posturi superioare, măriri de salariu sau își caută un alt loc de muncă. Ai impresia că este necesar să supraviețuiești la muncă, ești mai mereu stresat, iar nivelul de energie este scăzut.

Având în vedere că schimbarea pornește de la noi, cu ajutorul provocării “Supraviețuiește în fiecare zi la lucru”, îți poți transforma zilele de la muncă. Creează-ți un spațiu de lucru potrivit cu nevoile tale, cu personalitatea ta și cu dorințele tale în materie efort. Acțiunea este cuvântul de ordine în ceea ce privește schimbările din viața noastră. Doar prin efort susținut, asumare personală și acțiuni concrete ne putem croi un destin care să și ne placă. Ar fi de preferat să mergem cu plăcere la locul de muncă, să învățăm constant, să ne dezvoltăm și să producem lucruri cu adevărat valoroase pentru noi și pentru job-ul nostru.

battle 1846807 1920

Începe acum! Intră pe Pragmatic Coaching Shop și achiziționează pachetul Achiever “Supraviețuiește în fiecare zi la lucru!”.

Pachetul de coaching „Pune-ți visul în practică”

Toți avem visuri la un moment dat. Începând din copilărie când ne doream să fim piloți de curse sau astronauți. Aveam impresia că cerul este limita, orice se putea face. În liceu visam să devenim doctori sau avocați, ne doream să avem cariere de prestigiu în domenii academice. În anii facultății ne-am intersectat cu mirajul start-up-urilor, al imperiilor construite din nimic. Însă vedeam doar finalul, doar laurii și aprecierile pe care le-am fi primit în cazul în care am fi reușit să ne ducem visul la bun sfârșit.

Până la urmă, orice vis rămâne la stadiul de vis fără muncă, pasiune și acțiuni concrete. Pragmatismul stă la baza împlinirii dorințelor pe care le avem. Este important să îți explorezi motivațiile reale înainte să te aventurezi într-o călătorie.

Poate îți dorești să mergi într-o vacanță de vis, însă nu ai avut timp să te ocupi de asta. Sau poate te-ai săturat să lucrezi într-o corporație și vrei să începi o afacere proprie, însă nu prea știi ce presupune asta, nu ești sigur de pașii concreți pe care ar trebui să îi urmezi pentru a deveni antreprenor.

Prin life coaching pragmatic, noi te provocăm să faci primii pași în călătoria ta, oricare ar fi, poate fi un obiectiv personal sau profesional. Este importantă parcurgerea pașilor intermediari.

Scopul acestor provocări de coaching de o lună este derularea unor acțiuni specifice, pragmatice, menite să ducă la îndeplinire obiectivele propuse. Au în vedere și obținerea unor rezultate rapide.

start 1414148 1920

Prin achiziționarea pachetului “Pune-ți visul în practică” vei fi făcut primul pas în definitivarea unor acțiuni concrete către visul tău.

Cum să începi?

curge întrebările de self-coaching de mai jos și trimite-mi răspunsurile la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

  • Ce înseamnă provocările pentru tine?
  • Cum abordezi provocările din viața ta?
  • În ce măsură îți atingi obiectivele pe care ți le propuPari?
  • Cum știi că obiectivele pe care ți le propui sunt măsurabile?
  • Ce anume înveți din provocările tale?

De asemenea, intră în Pragmatic Coaching Shop și din secțiunea Pachete Achiever alege provocarea care se potrivește cel mai bine pentru tine.

Prin parcurgerea provocărilor de coaching îți vei defini un mod de lucru personal pe care îl poți extinde și către alte zone de interes pe care le ai!


Kitul Achiever de coaching pragmatic
Kitul Achiever de coaching pragmatic

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Știința din spatele magiei în coaching

De când lucrez coaching, pentru clienți individuali și pentru companii, am întâlnit o varietate de întrebări și nedumeriri, referitor la ce înseamnă, de fapt, acest coaching pragmatic, ce se face, în sesiunile noastre individuale sau de grup, de coaching, cum funcționează, de ce funcționează și, mai ales, de ce să achizițoneze cineva servicii de coaching, mai ales că, așa cum eu și colegii mei explicăm adesea, coachul nu dă efectiv soluții, ci face niște chestii acolo – greu de descris, deci oarecum magice – care îl ajută pe client să ajungă singur la soluții.

Cele mai sceptice sunt persoanele care și-au petrecut tinerețea în primii ani de după revoluție, când capitalismul era un vis care pentru unii creștea profitabil văzând cu ochii, iar pe alții îi lăsa nedumeriți: pe de o parte, conștienți că rigiditatea și uniformizarea extreme nu mai sunt obligatorii, pe de altă parte, temători față de libertatea profesională și nu numai, pe care noua realitate socio-economico-politică o promitea.

Ce au a face România postdecembristă și coachingul pragmatic al zilelor noastre?

La o primă vedere, nimic.

La o analiză aprofundată, însă, descoperim cum moștenirea culturală a decadelor – multe – de societate colectivistă și-a lăsat o amprentă pronunțată în mentalul colectiv mioritic, care, azi, la 30 de ani distanță de momentul acela de turnură vizibilă către un alt destin, influențează încă percepția pe care noi, românii, o avem față de ce înseamnă expertiză, specializare, profesionalism. Iar asta face dificil pentru unele profesii care nu existau acum 30 de ani, aici, în România, să își ofere serviciile multor persoane care ar avea din plin nevoie de ele.

Coachingul este o astfel de profesie. Unii o compară cu terapia (“mersul la psiholog”), astfel că o resping pentru că nu vor să pară, în comunitățile încă tributare mentalității colectiviste – că au nevoie de „doctor pentru cap“. Alții o compară cu spiritualitatea, astfel că o resping pentru că nu vor să fie asociați cu numeroasele seminarii, disponibile acum la tot pasul, de „conectare cu Sinele profund”, “curățarea aurei”, “vindecare prin unde gamma/ theta”, și altele, unele mai creative decât altele, ca și denumiri, toate sporind confuzia și neîncrederea față de reputația și respectabilitatea coachingului, ca profesie.

Cei mai mulți, însă, nu compară coachingul cu nimic, pentru că, față de specialiștii obișnuiți la care suntem obișnuiți să apelăm, când avem anumite probleme, căutând rezolvări specifice, cum ar fi medicul, avocatul, contabilul, frizerul sau cofetarul, coachul pare a nu fi expert în ceva, așa că… de ce și-ar pune, oricine, întrebări despre la ce i-ar fi de folos un coach, din moment ce coachii în sine nu se străduiesc să-și etaleze superioritatea profesională, așa cum suntem obișnuiți să facă, local, oamenii care vând servicii și ne rezolvă problemele, contra cost?

Coachingul a apărut în România postdecembristă, ceea ce îl face tare tânăr și suspect pentru aproape oricine a învățat, atunci, să definească profesionalismul prin numărul de ani de experiență al practicantului și prin directivitatea soluțiilor. Un specialist – în accepțiunea colectivistă – este cineva care îți spune ce să faci, îți dă o soluție, pe care tu, că îți place sau nu, o aplici. Dacă soluția ți-a rezolvat problema, specialistul deduci că este bun. Dacă nu, nu.

Iar coachii – vorbim despre cei profesioniști, care au formări și portofoliu de clienți și activități care îi recomandă ca și specialiști în coaching – nu dau soluțiile! Ei doar pun întrebări, stau de vorbă cu tine, clientul, săptămână de săptămână sau poate mai rar… și uite că ei afirmă că în felul acesta, ei te vor ajuta să afli răspunsul durerilor cu care te-ai dus la ei. Păi dacă tu ai ști să-ți găsești singur soluțiile, de ce te-ai mai duce la un coach?

Departe de mine gândul de a încerca măcar un răspuns universal pentru această întrebare. Empatizez însă cu toate persoanele care ajung să se întrebe asta, pentru că și eu am oscilat multă vreme, înainte de a îmi alege, pentru mine, un coach cu care să lucrez. Deși eu însămi sunt coach și cunosc utilitatea meseriei.

Ce pot însă face este să răspund despre coachingul pragmatic, stilul de coaching pe care îl practicăm eu, colegii mei și coachii care se formează la noi, la Școala de Coaching Pragmatic.

Kitul de coaching pragmatic

Noi lucrăm individual prin pachete de sesiuni de coaching, toate având obiective clare și măsurabile. Numărul și durata sesiunilor depind de problema clientului. Se găsesc în magazinul nostru online mai multe informații despre pachetele de coaching pragmatic.

Cele mai ușor de folosit pachete, ca durată, implicare și investiție, sunt pachetele Achiever de coaching pragmatic. Le-am numit așa, pentru că acestea îl ajută pe client să obțină niște rezultate specifice, în decurs de o lună calendaristică. Clientul se întâlnește cu coachul (sau vorbește pe skype sau la telefon) de 4 ori, timp de 30 de minute și are de lucrat exerciții specifice pe care coachul i le explică, atât la începutul lunii, cât și apoi, săptămânal, în cursul sesiunilor.

Ce face pachetele noastre Achiever eficiente, în afară de temele clare și măsurabile (Dezvoltă o viață activă fără efort, Supraviețuiește în fiecare zi la lucru, Pune-ți visul în practică), este Kitul de coaching pragmatic, care însoțește toate pachetele noastre individuale de coaching.

Dezvoltă o viață activă

Supraviețuiești în fiecare zi la lucru

Pune ți visul în practică

 

Kitul de coaching pragmatic conține 10 instrumente de învățare, fiecare putând fi utilizat de către client și după finalizarea pachetului Achiever:

  1. Tutorial “Bine ai venit la prima ta experiență de coaching pragmatic!
  2. Self-coaching ghidat “Bune practici în definirea obiectivelor tale pentru coaching
  3. Tutorial “Bucură-te de Top 10 beneficii din experiența ta de coaching pragmatic
  4. Self-coaching ghidat “Serviciile de coaching pragmatic – cum să alegi soluția potrivită nevoilor tale”
  5. Tutorial “De la gând la acțiune – pune în practică soluțiile găsite prin coaching
  6. Calendar pragmatic – Asistentul tău personal pe parcursul experienței de coaching pragmatic
  7. Pin/ Badge/ Abțibild “Pragmatic Coaching Winner
  8. Tutorial “Beneficiază din plin de pachetul Achiever”
  9. Self-coaching ghidat “Cum să-ți completezi logul de coaching pragmatic în 5 minute/zi”
  10. Discurs motivațional de la coach: “Ai ajuns atât de departe!”

Rolul kitului de coaching pragmatic este de a îl susține pe client, pas cu pas, în a învăța cum să rezolve acele teme pentru care a apelat la coach.

Coachingul pragmatic, în esență, nu este magie. Are o bază științifică amplă în mai multe domenii ale cunoașterii umane. Coachul pragmatic reușește să îl ajute pe client, fără a îi impune o soluție, tocmai pentru că el, coachul, cunoaște și aplică o varietate de instrumente de învățare și de management al schimbării individuale.

Kitul de coaching pragmatic este o mică parte din cutia de instrumente a coachului, pe care i le pune la dispoziție clientului și îl asistă în a le utiliza cu succes! Aruncă un ochi atent peste cele 10 instrumente de învățare! Câte situații crezi că ai putea să abordezi, mai bine decât faci în prezent, dacă ai ști să utilizezi la adevărata lor valoare toate acele 10 instrumente? Răspunde-ne prin comentariu la acest articol sau, și mai bine, dă-ne un mail la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. și începe, astfel, primul tău dialog despre coaching pragmatic!


Pune-ți visurile în practică prin Coaching Pragmatic!

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

Toți visăm la ceva anume la un moment dat. Face parte din natura umană ca orice persoană să viseze și să își dorească să facă ceva măreț sau să călătorească undeva exotic sau într-un loc îndepărtat. Diferența dintre persoanele care își pun visurile în practică și cele care nu fac asta este reprezentată de capacitatea unor oameni de a fi pragmatici și de a trece la acțiune. Prin Coaching Pragmatic explorăm multitudinea de posibilități prin care o persoană își pune visurile în practică.

sunrise 1014712 1920

Cine te întorci din vacanță?

Visurile pot fi de mai multe tipuri. De la pilot de avion, CEO-ul unei mari companii, educator, sportiv de performanță sau politician la doctor, scafandru sau cântăreț. Există o paletă largă de dorințe pe care oamenii le au în decursul vieții. Imaginația minții umane este infinită și diversă. Unul dintre visurile predilecte ale oamenilor este cel de a călători în diverse destinații turistice.

Multitudinea de posibilități și avansarea rapidă a tehnologiei a făcut călătoria o activitate aproape la îndemâna oricui. Destinațiile îndepărtate și exotice au devenit mai accesibile și mai dezirabile pentru călătorii amatori. Călătoria este o formă de relaxare, detașare și explorare a unor locuri, medii și culturi noi.

Însă, pentru multă lume vacanța reprezintă o formă de a scăpa pentru câteva zile sau săptămâni de la locul de muncă. Motivul principal al unei vacanțe fiind pauza de la job și nu neapărat bucuria unei experiențe noi și provocatoare.

Înainte să plecăm în concediu suntem exuberanți și nerăbdători. După ce ne întoarcem după o vacanță, devenim triști deoarece am revenit la „viața cotidiană” și la responsabilitățile zilnice. Atunci este momentul în care nu ne mai întrebăm ce efect a avut concediul asupra noastră, atunci nu mai întrebăm cine ne întoarcem din vacanță.

În ziua de azi planificarea unei călătorii a devenit o activitate predilectă pentru amatorii de experiențe noi. Apelăm la planificarea concediilor deoarece:

  1. Dorim să ne relaxăm.
  2. Ne bucurăm de schimbarea peisajului, chiar și pentru câteva zile.
  3. Vedem locuri interesante și întâlnim persoane noi.
  4. Observăm culturi și stiluri de viață diferite.

Cum analizăm cine ne întoarcem din vacanță prin Coaching Pragmatic?

Este important ca atunci când ne întoarcem din concediu să urmăm un proces sustenabil de reflecție și să identificăm eventualele elemente cu care am rămas din respectiva vacanță și cum le putem folosi pentru a ne face zilele de la job mai ușoare.

plane 841441 1920

Ce acțiuni putem aplica prin Coaching Pragmatic?

Cum am menționat și mai sus, reflecția este un mecanism foarte bun de conștientizare a lucrurilor pozitive, sănătoase pe care le-am acumulat de-a lungul unei vacanțe.

Conștientizarea în sine reprezintă un element central în Coaching Pragmatic, fiind un catalizator vital între starea noastră inițială și acțiunile pe care le vom întreprinde pe viitor. De asemenea, ne putem gândi și la faptul că, în trecut, nu toată lumea avea posibilitatea să călătorească, iar, astăzi, fiind relativ facil să călătorim, putem aprecia cu atât mai mult diversele oportunități de călătorie și explorare.

Recunoștința reprezintă o altă caracteristică specifică Coachingului Pragmatic.

photoshop 2845779 1920

Coaching Best Practices

  1. Observă

Începe prin a observa ce stare de spirit ai înainte de a pleca în concediu și cu ce stare de spirit te întorci. Îți poți nota pe un carnețel gândurile care îți trec prin minte pentru a le putea compara ulterior.

  1. Conștientizează

Gândește-te la beneficiile pe care ți le-a furnizat concediul și conștientizează modurile diverse prin care poți profita la maximum de aceste beneficii, îmbogățindu-ți astfel zilele de la job.

  1. Apreciază

Practică recunoștința și valorizează mereu experiențele și locurile noi. Au existat vremuri nu de mult apuse când călătoria constantă nu era accesibilă tuturor. Faptul că acum acest lucru a devenit posibil este un lucru demn de recunoscut, apreciat și prețuit.

  1. Acționează

Caracterul pragmatic al coachingului este acela de a îndrepta atenția omului spre acțiune și spre a-l ajuta pe acesta să își definească pași concreți pe care acesta să îi urmeze în călătoria sa spre a-și pune visurile în practică. În cele din urmă acțiunea este componenta pragmatică în coaching, fiind partea esențială din proces prin care lucrurile se pun în mișcare și generează schimbare.

  1. Explorează și învață

În timp ce acționăm este important să și explorăm diverse perspective din care să învățăm lucruri noi în baza cărora să întreprindem noi acțiuni provocatoare.

tropical 1651426 1920

Cum să începi?

Parcurge întrebările de self-coaching de mai jos și trimite-mi răspunsurile la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  • Ce criterii parcurgi în momentul în care îți alegi vacanța?
  • Cum îți planifici vacanța?
  • Ce înseamnă pentru tine o vacanță?
  • Cum valorizezi experiența unei vacanțe?
  • Cum te simți după prima zi la muncă imediat după concediu? Dar după prima săptămână?
  • Cu ce alte lucruri completezi categoria de “visuri”?
  • Cum îți pui visurile în practică, de obicei?

Răspunsurile acestor întrebări reprezintă începutul unui proces de coaching sustenabil, menit să focuseze pe acțiuni concrete, corelate cu explorare, conștientizare, învățare și recunoaștere a rezultatelor. Provocarea de coaching pragmatic înglobează toate aceste elemente.

Dacă ești deja hotărât să aplici coaching pragmatic, sunt mai multe opțiuni prin care poți lucra cu mine, individual. Vizitează Coaching Shop și contactează-mă, pentru a te ajuta să clarifici care din variantele de lucru individual ți se potrivește cel mai bine!

Dacă preferi lucrul în grup, mai degrabă decât lucrul individual, soluția pe care împreună cu colegii mei, ți-o pot oferi, este Clubul de Coaching Pragmatic, unde, în data de 18 iulie tema întâlnirii este „Cine te întorci din vacanță?".

Clubul de Coaching Pragmatic reprezintă comunitatea în care ai ocazia să beneficiezi de experiențe de coaching de grup autentice, menite să focalizeze pe conștientizare și trecere la acțiune. Abordăm teme din următoarele specializări: life coachingexecutive coachingcoaching tehnic. Citește retrospectivele primelor 24 de întâlniri ale Clubului pentru a afla mai multe.

De asemenea, citește articolul meu despre Puterea Coachingului Pragmatic și descoperă avantajele pe care acesta le oferă.

În concluzie, prin Coaching Pragmatic visurile sunt transformate în realitate, în acțiuni concrete. Prin best practices din Coaching Pragmatic orientate pe acțiune,  te asiguri că îți vei realiza visurile. Te așteptăm la Clubul de Coaching Pragmatic!


Pragmatic Coaching Club - Who Do You Return from Vacation?

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

In this article, you can find information about our last Pragmatic Coaching Club Meeting with the theme “How to Survive Daily at Work through Pragmatic Coaching?”, our next Pragmatic Coaching Club Meeting with the theme “Who Do You Return from Vacation?” and, last but not least, our Pragmatic Coaching Shop Services regarding the above topics: Pragmatic Coaching Challenge - Learn to Survive Daily at Work! and Pragmatic Coaching Individual Sessions Packages: 3 + 1, 6 + 2, 9 + 3!

And now, let’s talk about group coaching! Last month, at Pragmatic Coaching Club, we approached the theme “How to Survive Daily at Work through Pragmatic Coaching?”. We had an amazing meeting that resulted in different thoughts about how we would like to improve our work environment. We started from identifying sources of stress at work and we found many interesting answers: interruptions during a discussion, monotony during working hours, rudeness of other colleagues or boss, procrastination or lack of involvement and working time schedule.

It was challenging to approach these examples, but in the end, we got to define a part of our expectations about job and we managed to understand how to overcome those holdbacks.

Now, I want to share with you our newest Coaching Challenge Video called ”Learn to Survive Daily at Work!”. In this video, you will see our colleagues, Andrei and Ciprian approaching the topic through an individual coaching session, which is an excellent example for those of you who are interested to know how an individual coaching session works.

If you would like to accept our June challenge from Pragmatic Coaching Shop, fill in our order form (here)!

Iulie

Pragmatic Coaching Club – New Meeting in July

On July 18th, we meet again for a new pragmatic group coaching session and our new topic to approach with our participants is “Who Do You Return from Vacation?”. Did you ever ask yourself this question? For most of us, a vacation is a great opportunity to relax and become detached from our worries and stress that we have accumulated throughout working months.

But what if it means more than that? Maybe you prefer spending your holidays alone or maybe you like being around loved ones. Maybe you wish to explore as many places as you can or maybe you just want quite and peace in order to recharge your batteries.

The way you choose to spend your vacation and what you value at the end of it can help you understand more about yourself. Think about what your answers to these pragmatic questions would be:

  • What does vacation mean to you?
  • What are your expectations about it?
  • To what extent do you enjoy vacation days?
  • In what way does vacation change you?

If we grabbed your attention and you are willing to approach with us this topic, we invite you to participate to our next group session! Ciprian Dobre-Trifan will help you to discover the potential that a vacation has for your personal and professional development.

To get in touch with us, please complete our registration form (here) and we will provide you all the information you need about Pragmatic Coaching Club.

Individual Coaching Sessions Packages – Work on your Personal Growth!

You can also choose to approach this theme individually through pragmatic individual coaching sessions. Why? Because some issues regarding this topic can bring you better results if approached in one to one coaching sessions.

Below you will find examples of what results you should expect when working with a coach through individual coaching sessions:

Individual coaching will help you define who you are now

When you will start working with a pragmatic coach, you will probably be surprised of the amount of questions you will be facing. Those questions will challenge you to really think about what are the things and actions that define you. When you plan your vacation, how aware of your true personality are you?

Thanks to individual coaching and to your motivation for growth, you will find out what are your core values. It’s possible that a great part of what you thought you knew about yourself will become questionable. As a result, you will discover your core values and, hopefully, you will start to ask yourself to what extent do you respect them.

You can achieve this result with a 3 + 1 Individual Sessions Package!

listen 1702648 1280

Through coaching sessions, you will get to know what is it that you really need

I wonder how often do you feel frustrated or unsatisfied by your vacation. If so, individual coaching can help you. The reason for these unpleasant feelings is simple: you don’t get what you need! But... how well and clear do you know what you need?

In a world full of opportunities, I understand that is easy to become distracted. That’s why it is necessary to work on your self-knowledge. Coaching sessions can bring you many perspectives about you and your needs.

To use a metaphor, it’s not enough to say “I want some water.” – If someone brings you a little glass of hot water, I don’t think you would be satisfied. You must learn how to be more specific about your needs. Say, for example, that you need a bottle of cold water because you’re very thirsty.

You can practice how to better identify your needs by purchasing a 6 + 2 Individual Sessions Package!

people 2575361 1280

Your coach will guide you until you take action!

This is a great step that you will make if you begin to work intensely with a professional coach! Your next vacation will surely improve, and you will get to enjoy it like never before! After several coaching sessions, you will be more confident about who you are, what you want and, therefore, you will be prepared to organize your holidays by taking into considerations what is important for you.

To be able to make these steps properly, you will explore, through individual coaching sessions, what drives you and what stops you from taking actions in specific situations.

Start a complete development journey through a 9 + 3 Individual Sessions Package!

people 3163556 1280

Group Coaching vs. Individual Coaching - Make the Best Choice for you!

So, how would you like to approach our July theme – “Who Do You Return from Vacation?”? If what best fits your needs are networking, knowledge transfer and coaching practice, we are eager to meet you on our next group coaching session at Pragmatic Coaching Club (sign up for it here!). If you rather want to start working individually on your personal development, together with a coach from our team, we gladly invite you to choose (here) one of the Individual Sessions Packages from our Pragmatic Coaching Shop. Don’t forget that you can start with a pro bono session with Diana or Andrei!


5 Moduri în care Coachingul Pragmatic te poate ajuta să te Descoperi în Vacanță

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

Poate ai luat în considerare de mai multe ori să intri în contact cu Coachingul Pragmatic, dar în cele din urmă te-ai răzgândit din diverse motive.

„Mă descurc și singur(ă)!”, „De ce aș plăti pe cineva doar ca să vorbească cu mine?”, „Cum ar putea altcineva să știe soluții la problemele mele?” sunt unele dintre puținele afirmații care te pot face să privești cu reluctanță serviciile pe care un coach profesionist ar putea să ți le ofere.

Dacă tot e vară și atmosfera de vacanță ne duce cu gândul la călătorii, relaxare și distracție, îți pot scrie despre cum te-ar putea ajuta un coach din echipa noastră să valorifici experiențele tale estivale.

Cum așa? Ei bine, vacanța poate fi mai mult decât un prilej de a te întâlni cu prietenii, familia sau de a te relaxa zile la rând. Poate fi o ocazie excelentă de a te întâlni cu propriile nevoi, idei și aspirații!

young people 737150 960 720

Așadar, Cum te poate ajuta Coachingul Pragmatic în Vacanță?

Coachingul facilitează procesul conștientizării.

În funcție de momentul în care alegi să lucrezi cu un coach, acesta te poate ajuta să devii mai receptiv(ă) la experiențele tale din timpul vacanței sau te poate susține în a privi retrospectiv aceste experiențe pentru a învăța din ele.

Odată ce înțelegi că anumite circumstanțe sau un anumit contact cu oamenii te pot reflecta într-o măsură sau alta, îți vei concentra atenția în acea direcție pentru a te cunoaște mai bine. Sau, împreună cu coach-ul tău, vei aborda subiectul vacanței și vei trage o serie de concluzii din experiențele tale.

Poate că ți s-a întâmplat să te întorci din vacanță cu un sentiment pe care nu îl poți explica sau cu o aspirație pe care nu știi cum să o abordezi. Cât de mult ți-ar plăcea să clarifici ce reprezintă acel sentiment sau ce potențial poate avea acea aspirație?

Coach-ul te încurajează constant să explorezi.

Călătoriile tale, întâlnirile cu cei apropiați, momentele de relaxare pot fi privite ca oportunități extraordinare de a căuta posibilități! Împreună cu coach-ul tău, poți construi analogii puternice între ceea ce trăiești în vacanță și anumite circumstanțe din viața ta de zi cu zi care îți dau bătăi de cap.

Uneori, te poți bloca atunci când privești problema direct și încerci să ajungi la o soluție rapidă. O modalitate eficientă de a ieși din acest blocaj este să te îndepărtezi de concret și să arunci o privire detașată asupra problemei cu care te confrunți.

De asemenea, când un coach te ascultă, poate surprinde nuanțe din discursul tău, care pot avea un adevărat potențial și ți le poate comunica. Cine știe?! Poate e un detaliu cu adevărat important!

reading book 1500650 960 720

Coach-ul te susține în a-ți seta obiective.

Un coach profesionist știe cât este de important să îți setezi obiective realiste și măsurabile. Înainte să pleci în vacanță, te-ar putea ajuta să stabilești cu el o serie de așteptări și un obiectiv pe care îți propui să îl atingi.

Da, într-adevăr, a-ți seta obiective în vacanță poate suna obositor și demotivant, însă adevărul este că, fără a defini o vacanță de succes pentru tine și fără a ști cum să o apreciezi la final, te-ai putea întoarce nemulțumit(ă), cu senzația că ceva a lipsit sau nu a fost suficient.

De câte ori ai trecut prin asta? Odată ce vei conștientiza ce așteptări ai de la vacanță, vei acționa pentru a le îndeplini! Uneori, un minimum nivel de focusare poate fi extrem de important chiar și în vacanță. Nu e nevoie ca obiectivul tău să fie unul elaborat sau complicat, un simplu „vreau să respir aer curat” poate fi un prim pas excelent!

Prin coaching, îți crește motivația.

Se poate întâmpla să minimizezi importanța nivelului tău de motivație atunci când decizi să pleci undeva sau cu cineva în vacanță. Te gândești că, odată ce vei ajunge sau te vei obișnui cu compania aleasă, cu siguranță te vei bucura de timpul tău liber. Așa este oare?

Coach-ul cu care decizi să lucrezi te poate face să conștientizezi cât de multe lucruri sunt de luat în calcul atunci când îți organizezi concediul. Este important să realizezi ce te motivează să faci anumite alegeri cu privire la vacanța ta.

Una dintre posibilități este să descoperi că nu te atrage cu adevărat să mergi într-un anumit loc sau să petreci timpul cu anumite persoane, ci dimpotrivă: interesele tale par a spune altceva! Care crezi că ar fi acestea?

Coach-ul pragmatic te provoacă să acționezi.

Dezvoltarea personală și profesională se produce pas cu pas. Momentele din vacanță sunt ideale pentru a intra în contact cu propriile valori. Este o pauză de la cotidian prin care îți oferi spațiu și timp doar pentru tine.

De câte ori ți-ai proiectat în minte, cu prilejul vacanței, fel de fel de activități pe care îți dorești să le întreprinzi? Ar putea fi vorba despre a practica un sport pe care îl îndrăgești sau o formă de artă, a începe un proiect important pentru tine, a face schimbări în plan personal sau orice altceva îți trezește interesul.

Coachingul îți poate oferi o doza optimă de provocare în acest sens, iar dacă tu ești dispus(ă) să o accepți, cu siguranță vei realiza acea activitate pe care ți-o propui.  

woman sitting 1232880 960 720

Coaching Pragmatic de Grup vs. Coaching Pragmatic Individual

După cele citite mai sus, cât de mult ți-ar plăcea să începi o aventură a cunoașterii de sine și să ajungi la rezultate reale?

Luna aceasta, Clubul de Coaching Pragmatic a lansat o nouă invitație la o sesiune de coaching de grup, pe tema „Cine te întorci din vacanță?”. Dacă îți dorești să abordezi tema într-un grup de oameni deschiși și motivați, te invităm să te înscrii pe formularul nostru de înregistrare!

În cazul în care îți dorești să abordezi tema individual, împreună cu mine, în cadrul unor sesiuni de coaching pragmatic 1 la 1, poți opta pentru una dintre variantele disponibile prin Coaching Shop – înscrie-te pentru una dintre opțiuni (aici)!

Sper că informațiile pe care ți le-am transmis au fost de folos și că te-au ajutat să iei o hotărâre sănătoasă pentru tine!


Supraviețuirea la locul de muncă

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

Job-ul este în mare măsură locul în care ne petrecem o mare parte din viață. Este locul în care plecăm în fiecare dimineață când ieșim pe ușă, fie stresați, fie dornici să înfruntăm provocările inerente din timpul zilei. Diferența constă în atitutinea noastră față de job-ul nostru. Prin Coaching Pragmatic explorăm experiențele avute la locul de muncă și, în același timp, identificăm noi moduri pragmatice, aplicabile în viața noastră profesională.

phone 1684638 1920

„Supraviețuirea la locul de muncă

Job-ul este locul de unde ne întoarcem seara, uneori extenuați, uneori mândri de ce am realizat în ziua ce este pe cale să se încheie. Satisfacția realizării obiectivelor propuse și contemplarea rezultatelor reprezintă indicatori de motivație însemnați, meniți să ne ajute la continuarea eficientă a acțiunilor întreprinse în cadrul job-ului.

În ultimii ani s-a dezvoltat un curent conform căruia locul de muncă este un “câmp de luptă” ce necesită supraviețuit. Este acel mediu în care mergem zilnic și ne consumăm energia suportând sau tolerând elementele ce compun acest mediu, fie că sunt colegi, fie că sunt responsabilități prezente în fișa postului.

Instinctul de supraviețuire este un concept care a rămas încă din cele mai vechi timpuri când oamenii preistorici se foloseau de el pentru a nu ajunge prada unor animale feroce. Perioadele în care pericolele erau reale și atentau la viața omului sunt de domeniul trecutului. În acele condiții, instinctul de supraviețuire era vital pentru perpetuarea speciei.

Astăzi, este oarecum prematur să numim locul de muncă un mediu de supraviețuire din mai multe considerente:

1. Nu suntem ținuți în acel mediu împotriva voinței noastre, alegerea este mereu la noi. Deci job-ul nu este un mediu de supraviețuire, ci un mediu opțional. Dacă ar fi de supraviețuire, nu ai putea să schimbi oricând vrei tu.

2. Ne bucurăm de beneficiile oferite de locul de muncă, materiale sau nu. Acestea nu ni se cuvin, le dobândim prin muncă și rezultate.

3. Prețuim relațiile profesionale pe care am ales să le formăm cu colegii, nu ne-au fost impuse.

4. Oportunitățile de dezvoltare sunt nenumărate, dacă alegem să le observăm în mod pragmatic.

Alegerea locului de muncă este exclusiv personală pentru fiecare dintre noi, indiferent de înclinații, trecut academic sau circumstanțe profesionale. Job-uri sunt pentru toată lumea, trebuie să le căutăm în mod pragmatic și nu numai că le vom găsi, ne vor și plăcea.

Cum ne evaluăm locul de muncă prin Coaching Pragmatic?

Identificarea lucrurilor care ne plac la job este o componentă importantă în evaluarea apartenenței noastre la mediu profesional pe care l-am ales. Acest lucru presupune o analiză introspectivă și obiectivă a elementelor care ne compun viața profesională. Prin Coaching Pragmatic descoperim în mod concret lucrurile care ne plac la job, conștientizând astfel situații zilnice cărora nu le acordăm prea mare atenție, dar care au un impact masiv în efectul de supraviețuire la locul de muncă.

Ce eventuale acțiuni concrete putem întreprinde prin Coaching Pragmatic?

Sunt diverse metode prin care ne putem îmbunătăți situația la locul de muncă însă acestea presupun responsabilitate și asumare din partea noastră, elemente caracteristice Coaching Pragmatic. O altă acțiune care implică responsabilitate personală și asumare este introspecția, adică analizarea atitudinii și abordării personale față de locul de muncă. Un contraexemplu în acest sens este reprezentat de întâlnirile angajaților din pauzele de cafea în care principalele puncte de discuție au în vedere învinovățirea managerilor pentru nevoia de “supraviețuire” a lor. Aceste discuții nu implică prea multă responsabilitate personală, dimpotrivă, blamarea zilnică a unor factori externi, fie că sunt managerii sau schimbarea ansamblului profesional ne absolvă de orice fel de asumare personală. Ne vom simți mereu nedreptățiți și condamnați la supraviețuire.

wood 4239830 1920

Coaching best practices

1. Observă

Începe prin a observa cum decurge o zi din viața ta la locul de muncă, identifică în mod obiectiv situațiile care îți fac plăcere și situațiile care mai degrabă te agasează. De asemenea, este important să identifici și persoanele cu care interacționezi mai mult și cu care mai puțin, locul de muncă fiind un mediu social totuși.

2. Notează

Gândește-te la situațiile menționate mai sus, vizualizează-le notează-le pe o hârtie. Pentru situațiile care îți plac notează acțiuni concrete prin care le poți maximiza rata de satisfacție, iar pentru celelalte gândește-te la cum le-ai îmbunătăți sau schimba.

3. Acționează

În primul rând abordarea personală față de job trebuie luată  în considerare. Ulterior, poți verbaliza oricând obiecțiile tale către un manager printr-o discuție 1 to 1 sau un simplu e-mail. Astfel, acestea sunt scoase la suprafață și adresate corespunzător. Ședințele în echipă pot fi un alt mod prin care îți poți exprima punctele de vedere către colegi.

4. Practică recunoștința

Acum, după ce ai parcurs primii pași, bucură-te de experiențele de la locul de muncă și fii recunoscător pentru mediul plăcut, colegi, cafea și task-urile provocatoare.

5. Explorează și învață

Analizează-ți jobul față de facultate sau față de job-ul generației părinților noștri și prinde-te câte oportunități diferite întâlnești zi de zi la job, pe care le-ai putea valorifica dacă te-ai plânge mai puțin sau deloc și te-ai concentra mai mult pe rezultate.

book 731199 1920

Cum să începi?

Parcurge întrebările de self-coaching de mai jos și trimite-mi răspunsurile la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

  • Ce însemnătate are pentru tine locul de muncă?
  • Cum îți stabilești obiectivele privind viața ta profesională?
  • Ce lucruri îți plac la locul tău de muncă?
  • Ce criterii parcurgi pentru a identifica oportunitățile pe care job-ul ți le oferă?
  • În ce mod te motivezi să mergi zilnic la muncă?

Dacă ești deja hotărât să aplici coaching pragmatic, sunt mai multe opțiuni în care poți lucra cu mine, individual. Vizitează Coaching Shop și contactează-mă, pentru a te ajuta să clarifici care din variantele de lucru individual ți se potrivește cel mai bine!

Dacă preferi lucrul în grup, mai degrabă decât lucrul individual, soluția pe care împreună cu colegii mei, ți-o pot oferi, este Clubul de Coaching Pragmatic, unde, în data de 13 iunie tema întâlnirii este Cum supraviețuiești zilei de lucru?”.

Clubul de Coaching Pragmatic reprezintă comunitatea în care ai ocazia să beneficiezi de experiențe de coaching de grup autentice, menite să focalizeze pe conștientizare și trecere la acțiune. Abordăm teme din următoarele specializări: life coachingexecutive coachingtechnical coaching. Citește retrospectivele primelor 24 de întâlniri ale Clubului pentru a afla mai multe (retrospectiveDiana Munteanu - Pragmatic Coaching Blog).

De asemenea, citește articolul meu despre Puterea Coachingului Pragmatic și descoperă avantajele pe care acesta le oferă.

În concluzie, prin Coaching Pragmatic intențiile sunt transformate în obiective, iar obiectivele în acțiuni concrete. Prin best practices din Coaching Pragmatic orientate pe acțiune,  te asiguri că îți vei realiza obiectivele. Te așteptăm la Clubul de Coaching Pragmatic!


How to Survive Daily at Work through Pragmatic Coaching?

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

Last month, at the Pragmatic Coaching Club, Andrei Cristian started the evening with a question that probably not many people thought about before – How to manage immaturity? We’ve approached not only the immaturity of the people in our lives, like friends, parents, colleagues or life partners, but also our immaturity, which can be even harder to become aware of and, therefore, to manage properly.

Learning how to Manage Immaturity – the Power of Group Coaching

But why is immaturity so harmful? Well, thanks to our pragmatic coaching group session, we discovered that being around people who behave in such way can cause you a lot of dissatisfaction. For instance, your partner gets very defensive when you’re trying to bring up some issues about him OR your coworker keeps blaming you for his missed deadlines - Yes, immaturity and lack of responsibility goes hand in hand! However, if you are the one who acts in an immature way, you should ask yourself how many times did you fail to grow, to achieve something you wanted so badly because of your attitude? On our meeting, we used powerful coaching questions in order to explore more of this topic and, happily, those who participated managed to find some answers to their curiosities.

Pragmatic Coaching Club – New Meeting in June

Club

If you want to get a taste of pragmatic group experience, we invite you to our next meeting, which will be held on June 13th, where we will approach the theme – How to survive daily at work – When we are saying ’survive’, we want to know how can you manage to get over the difficulties of your job? They may often seem insignificant, but after a while they can become a real burden if you don’t manage them in a healthy way. We need real strategies in order to overcome the routine of our job, the fatigue and the stress that comes after weeks of intesive work. You can start with answering authentically to a few self-coaching questions we have prepared for you:

  • How is a workday for you?
  • What are your habits during working hours?
  • To what extent do they help you work in a healty way?
  • How can you improve your current work style in order to become more relaxed at your job?

Yes, we are curious about your answers to these questions and also we are eager to explore with you possible solutions for the obstacles we all face during work. Therefore, if you think you would like to share with other people your experience and also you would benefit from new perspectives and insightful questions, please sign up here for our next group session! 

Individual Coaching Sessions – an Opportunity to Work on your Objectives

Additionally to our group coaching options, you may want to experience individual coaching sessions. If so, we have some suggestions for you below, regarding your possible concerns:

Stress in Working with the Clients

If what bothers you is your interaction with difficult clients, we can work together through individual coaching sessions in order to find out how can you become aware of your communication strengths and, therefore, improve your style of relating with the clients. Moreover, you can find out what are the situations in which you become overly stressed and learn what is it that helps you to relax – we can build together powerful strategies so you can better cope with stress!
For achieving these goals, You can choose a 6 + 2 Individual Sessions Package and, during two months, you will benefit from 8 individual coaching sessions, 1 hour each and, as a bonus, you will also get access to 1 group coaching session! Fill out the order form here!

Difficult Relationship with your Colleagues/ Boss

What are your challenges during working hours? Maybe it’s about getting along with your colleagues, working in a new team, on a new project or approaching your boss. Either way, you can work on it! The first step is to identify, with our help, what challenges you the most and, after that, we can start finding ways of achieving the expected results!
You can begin with a pro bono individual coaching session, offered by me (Diana) or Andrei and we suggest to continue with a 3+1 Individual Sessions Package. Fill out the order form here and make your choice!

Meet our Team, Choose your Coach!

We are a young, full of life team and what unites us is a strong motivation towards personal development in which we truly believe. We think every human being has a potential that is yet to be found and we want to challenge as many people as we can to discover it and then use it for their growth. Every member of our team, however, has a personal approach in coaching:
Iulia has great experience both in coaching and management so she can easily approach life coaching topics as well as executive ones. She believes in results and therefore she likes to focus on action.
Andrei believes in continuous learning and, as a result, he is a book enthusiast. He thinks it’s important to keep an open mind and that’s why, in his way of working with people, you will see solution detachment.
Ciprian has a very creative style of approaching problems and finding solutions. He likes non-directivity because he believes it’s a powerful instrument for exploring different topics, even technical ones.
I (Diana) have a humanistic perspective of people, experiences and transformation and, therefore, my approach in working with people is a non-judgemental one. I believe it’s important to give support and to challenge people in order to help them develop.

echipa

Choose the best Coaching Services for your Needs & Objectives on your Daily Work Routine!

So, if you feel motivated enough and you want to find solutions to your work related concerns, you can choose between the following options: